OPREZ: U Srbiji se prodaju otrovne lubenice i paradajz koji izazivaju bolest!

Podelite:

Poslednjih nedelja zabeležen je veliki broj lekarskih intervencija zbog burnih reakcija na lubenicu, iako ona ne spada u alergene

Foto-ilustracija: Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Foto-ilustracija: Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Lubenice i paradajz koji se ovog leta prodaju na srpskim pijacama bogati su pesticidima i drugim otrovima i izazivaju ozbiljne alergije!

Poslednjih nedelja zabeležen je veliki broj lekarskih intervencijazbog burnih reakcija na lubenicu, iako ona ne spada u alergene, ali i na paradajz. Zbog toga stručnjaci uveravaju da je reč o reakciji na pesticide kojima su biljke prskane da bi što pre sazrele, piše Informer.

Ćerka je jela lubenicu tog dana i ništa nije slutilo da će stvari krenuti po zlu, međutim negde oko tri sata posle ponoći, čuli smo da teško diše i da se guši. Bila je po celom telu prekrivena jakim osipom i koprivnjačom. Uplašili smo se i odmah je odvezli u bolnicu – objasnio je jedan roditelj stanje svoje ćerke za “Informer” dodajući da su mu doktori rekli da je u pitanju trovanje pesticidima, i da se veliki broj roditelja žali da njihovo dete ima probleme.

Foto-ilustracija: Foter/Chiot`s Run

Foto-ilustracija: Foter/Chiot`s Run

Budući da lubenica i paradajz nisu alergeni, verovatno je u pitanju trovanje pesticidima. Stručnjaci upozoravaju da se voće i povrće u poslednje vreme prska novim jakim pesticidima i da to može biti uzrok alergije.

(eKlinika.rs / Izvor: Informer)

Podeljeno