Osam meseci trpela jake bolove, ne znajući da joj je tumor slomio kičmu

Podelite:

Kler Vilijams (30) podvrgnuta je operaciji nakon što je osam meseci trpela nepodnošljive bolove u leđima, ne znajući da je slomila kičmu. Bolest, koja je toliko retka da nema ni ime, izazvala je rast tumora unutar kičmenog pršljena, koji je pukao pod snažnim pritiskom.

8 meseci

 

Nevolje su počele u maju 2011, kada se sagnula da nešto izvadi iz frižidera i čula kako joj je nešto krcnulo u leđima. Iako je bol bio užasan, lekar joj je prepisao terapiju protiv bolova i uputio je kod kiropraktičara.
Stanje joj se, međutim, nije nimalo poboljšalo, pa je u februaru 2012. dobila uput za magnetnu rezonancu. Tom prilikom joj je otkriven veliki tumor unutar jedne od kostiju pršljena.
U septembru 2012. Kler je podvrgnuta operaciji, koja je trajala šest i po sati. Odstranjeni su joj delovi četiri rebra, ugrađene su joj je metalne šipke kako bi joj pridržavale kičmu, a slomljeni pršljen joj je odstranjen.
– Kada su odstranili taj pršljen, lekari su me pitali da li sam preživela saobraćajnu nesreću, jer je oštećenje bilo toliko veliko – kaže ona i dodaje: 
– Morali su da spoje nekoliko pršljenova veštačkim implantatima a zatim su mi oko kičme stavili metalnu konstrukciju da je drži.
Posle pet meseci, pacijentkinja, koja sa suprugom Ijanom i njihovo četvoro dece živi u Haverfordvestu, u Velsu, nada se da će njen slučaj skrenuti pažnju javnosti na ovu retku bolest kako bi se na vreme otkrila i predupredilo stvaranje tumora. Ona ističe da je u teškom periodu sačuvala razum samo zahvaljujući porodici. – Odmalena su me bolela leđa, ali nismo tome pridavali značaja, misleći da je to od nošenja knjiga ili nastave fizičkog vaspitanja. Volela sam da trčim, pa bi bol nakon toga popustio. Želim da što više ljudi čuje za moju bolest, koja se javlja kod jedne od milion osoba. Verovatno ima onih koji je imaju, a da to ne znaju, a ako makar i jedan čovek bude pošteđen muka koje sam ja preživela, ja ću biti zadovoljna – seća se ona.

Izvor: zena.blic.rs

Podeljeno