Osveživači prostorija štetno utiču po život?

Podelite:

Skoro svaki drugi čovek ima problem  sa alergijom zbog prekomerne upotrebe parfema i osveživača vazduha zvanično su potvrdile studije Univerziteta u Vašingtonu.

index569Svi ti lepi mirisi u raznim oblicima kao što su mirisne sveće, uljani osveživači prostorija, razni dezodoransi, veoma loše utiču na naš organizam. Sve te hemikalije koje udišemo i unosimo putem disanja, stvaraju alergije i promene na koži. Nekada je veoma teško da se odmah  utvrdi uzrok novonastaloj reakciji na telu, koje izazivaju svab, peckanje, pa čak i neprestanu kijavicu.

imagesOsim kijavice i probleme sa kožom, jaki mirisi tih hemikalija mogu izazvati česte glavobolje. Ne preporučuje se u manjim prostorijama, kao što su kancelariski prostor, manja kupatila, stalno prisusvo osveživača. Da ne bi dovelo do oštećenja i promena u organizmu .

jpegZato vam preporučujemo par stvari u osveženju vašeg prostora  a to je sledeće: -Česta provetravanja prostorija u kojima se nalazite. Svež i čist vazduh ništa ne može zameniti;
-Prostorije u kojima se već koristi neki osveživač, trudite se da se bez preke potrebe ne zadržavate puno, da ne bi bili u direktnom kontaktu sa hemikalijom.
-Redovna održavanja i čišćenje stana učiniće vaš prostor prozračnim i osveženim i prijatnijim za vaš život.

Autor: Ivana Šćekić

Podeljeno