Otkriveni UŽASI talka, ako ste ovo uradili, rizikujete rak

Podelite:

Talk se sve češće povezuje za rakom jajnika, ali i drugim zdravstvenim problemima. Iako je bezopasan ako se koristi na koži, on može da dovede do ozbiljnih problema sa disajnim putevima, kaže dr Zoran Vujčić, profesor Hemijskog fakulteta.

puder

Mnogobrojna istraživanja su vršena o tome da li redovno korišćenje talka može da se dovede u vezu sa razvojem karcinoma jajnika, a rezultati su gotovo uvek neubedljivi ili veoma nejasni. Upravo zbog toga je presuda suda u Misuriju, koji je naložio svetski poznatoj kompaniji da plati 72 miliona dolara odštete porodici žene koja je preminula od karcinoma jajnika, a koja je koristila njihove proizvode na bazi talka – krajnje zbunjujuća.

www.eklinika.rs

Žaklin Foks je preminula u 63. godini života, nakon tri godine borbe sa rakom, a na sudu su izneti dokazi da je redovno koristila bebi-puder i druge proizvode koji sadrže talk. Presuda je izrečena u ponedeljak uveče i ponovo je potegla ozbiljno pitanje – kolliko je talk, koji se najčešće koristi na bebama, zaista bezbedan? Dr Zoran Vujčić, profesor Hemijskog fakulteta u Beogradu, kaže da normalna upotreba talka ne može da vam naškodi.

Podeljeno