Ova crvena haljina krije strašne tajne

Podelite:

Majka četvoro dece, srećno udata Bet Vanga(32)na kancer gleda kao „iskustvo koje joj je promenilo život“. Na svom Fejsbuk profilu postavile je fotografije u okviru projekta „Ispod crvene fotografije“ svog golog tela nakon dvostruke mastektomije i histerektomije. Mnogi su je nazvali nakazom, stotinak njih je prestalo da bude s njom u kontaktu, a Bet kaže da joj nije žao.

crvena haljina

 

Bet i fotografkinja i njena prijateljica Nađa Masot su želele da urade provokativnu kampanju koja bi podigla svest o kanceru

Ovoj majki četvoro dece rak je dijagnostikovan na 32. rođendan prošle godine, a lekari su otkrili da  nosi gen BRCA2 zbog kog je i Anđelina Džoli prošle godine uradila dvostruku mastektomiju. 

1

 

Operacije su usledile. Bet je imala dvostruku mastektomiju i operaciju rekonstrukcije grudi prošle godine, a ubrzo nakon toga histerektomiju zbog čega joj je telo puno ožiljaka.

2

 

Bet smatra da sliek nisu uvredljive, samo su realne

– Fotografije sadrže toples materijal, ali nisu seksualnog karaktera. Cilj ovog projekta je podizanje svesti o raku dojke. Ako su vam uvredljive, molim vas da ih sakrijete sa svog feeda- napisala je Bet.

Ona i Nađa ne nameravaju da odustanu od projekta i uklone slike.

3

 

Fejsbuk je kontaktirao Bet i rekao da neće ukloniti njene fotografije

– Svakog dana prolazimo pored ljudi. Oni se čine normalnim, ali ispod odeće ponekada njihova tela govore drugačiju priču. Stari i mladi, godine nisu bitne, samopregled je od vitalne važnosti. Može se dogoditi i vama – kaže i dodaje da svako ima pravo na svoje mišljenje, te da ako barem jedna osoba zbog nje pogleda svoje telo, ona je postigla svoj cilj.

Izvor: zena.blic.rs

Podeljeno