Ovako možete da sprečite rak i infarkt: Neverovatna moć ovog „leka“

freeimages.com
Podelite:

Mnogo manje delotvorne lekove smo spremni skupo da platimo u apoteci, a ovaj dar prirode ne koristimo

Medicinska i farmaceutska industrija, posebno na Zapadu, umanjile su značaj prirodnih lekovitih supstanci, jer njihova upotreba ne može adekvatno da se naplati. Međutim, mnogi ljudi iz sveta medicine, vraćaju se prirodi i pokušavaju da promovišu lekovite biljke poput kurkume.

Ona je samo još jedna od mnogih lekovitih biljaka, o kojoj svedoče hiljade i hiljade objavljenih studija u renomiranim medicinskim časopisima. Međutim, pošto je kurkuma biljka, a ne hemikalija, ne može biti patentirana i ne nudi mogućnost za profit farmaceutskim kompanijama da je koriste kao sredstvo lečenja.

Ova situacija otvara mnoga pitanja. Kako smo dozvolili da naš zdravstveni sistem izbegava prirodna sredstva za lečenje, čija su lekovita svojstva dokazana dugogodišnjim istraživanjima? Kada je dobit postala važnija od zdravstvene zaštite?

Kada neki novi lek pokaže i najmanji potencijal za lečenje, momentalno se započinju istraživanja. Ali, kada je u pitanju prirodna supstanca kao što je kurkuma, ništa slično se ne desi.

Oni koji tvrde da su lekovi efikasniji i precizniji jednostavno zavaravaju sami sebe. Oni možda brže deluju, ali nanose više štete nego koristi.

Kurkuma poseduje preko 600 potencijalnih zdravstvenih prednosti. Poreklom je sa jugozapada Indije i pripada porodici đumbira. Pronaćićete je u mnogim azijskim jelima i ima ogroman lekoviti potencijal.

Najvažniji sastojak je kurkumin, koji je poznat kao jedan od najjačih antioksidanasa u prirodi. Recept koji se najčešće pravi od kurkume jeste mešavina s medom. Međutim, bilo bi jako dobro dodati i crni biber u prahu.

Naime, crni biber sadrži piperin, koji pojačava apsorpciju kurkumina višestruko. Zato vam donosimo sledeći recept.

Sastojci i priprema:

Kašiku kurkume u prahu sipajte u 1 dl meda i dodajte kašičicu crnog bibera u prahu. Dobijenu smesu čuvajte na tamnom mestu i pijte po jednu kašičicu dnevno u šolji tople vode.

Naučno je dokazano da konzumiranje kurkume štiti od bolesti srca, Alchajmerove bolesti, pa čak i raka. Ima jako protivupalno dejstvo i deluje kao detoksikator organizma.

 

telegraf.rs / eklinika.rs

Podeljeno