Ove biljke odbijaju komarce

Freeimages.com
Podelite:

Svako leto nam pokvare dosadni komarci.

Freeimages.com

Freeimages.com

Njihovo zujanje i ubodi nas često dovode do ludila i često ne možemo da ih se rešimo. Često nam izgleda kao da nećemo moći da se spasimo od ovih krvopija, ali tu priroda priskače u pomoć. Sve što vi treba da uradite jeste da posadite neku od ovih biljaka u vašoj bašti ili u saksiji koju ćete potom staviti na prozor.

Bosiljak

Mnoge dame u kući imaju svež bosiljak koji često dodaju jelima. Savršen je začin za testenine i druge italijanske specijalitete ali je koristan i u borbi protiv komaraca. Studija je pokazala da je ulje koje se dobija iz bosiljka smrtonosno za komarce, tako da sam miris ove biljke tera komarce da beže.

Lavanda

Miris lavande je odličan za opuštanje, a pokazala se i kao dobar borac protiv muva i moljaca. Znajte da isti efekat ima i na komarce. Posadite lavandu ili suve grančice postavite u blizini prozora. Ukoliko pak nemate svežu lavandu probajte da na kožu stavite parfem koji sadrži miris lavande, i to će odbiti ove napasti.

Menta

Dobra je za stomak ali i u borbi protiv komaraca. Koncentrat mente se ponekad koristi u izradi sprejeva protiv insekata, a ulje od mente će komarce sigurno držati podalje.

Ruzmarin

Ukoliko ste planirali da boravite u prirodi, ruzmarin je sve što vam treba. Zapalite malo ove biljke i dokle god ste blizu dima budite sigurni da vam komarci neće prilaziti.

DOKTORU SE MOŽETE OBRATITI BEZ ODLASKA U BILO KOJU ZDRAVSTVENU USTANOVU NA WWW.EKLINIKA.RS SERVISU U SAMO TRI KLIKA. POGLEDAJTE OVDE.

 

eklinika.rs / ALO!


 

PITAJ DOKTORA ONLINE:

PITAJ DOKTORA ONLINE: www.eklinika.rs

PITAJ DOKTORA ONLINE: www.eklinika.rs

 

Podeljeno