Ovi simptomi ukazuju da imate ciste na jajnicima + prirodni lekovi

Foto-ilustracija: Foter/mk is Watoo
Podelite:

Od velike je važnosti da osluškujete svoje telo i na vreme primetite svaku promenu, kako biste potencijalne bolesti uočili na vreme. Ciste na jajnicima su veoma česta pojava, i najčešće su benigne i nestaju same od sebe, neprimetno, kao što su se i pojavile. Međutim, to nije uvek slučaj, i ciste na jajnicima mogu izazvati razne komplikacije, zbog čega je važno da obratite pažnju na simptome koji mogu ukazivati da ih imate.

Ciste su šupljine ispunjene tečnošću i mogu se javiti u bilo kom životnom dobu, pojedinačno ili u većem broju, na jednom ili oba jajnika. Ne rastu uobičajeno, razmnožavanjem ćelija, već se javljaju nagomilavanjem tečnosti iz tkiva.

Jedan od najčešćih uzroka nastanka jedne ciste je izostanak pucanja folikula kod ovulacije (folikularna cista). Ovako nastale ciste nazivaju su funkcionalne ciste, jer je taj proces deo ovulacije. Osim funkcionalnih postoje i nefunkcionalne ciste jajnika, kao što su dobroćudne neoplastične ciste, čokoladne ciste (endometrioza) i inkluzijske ciste. Smatra se da važnu ulogu u formiranju cista imaju hormonalni poremećaji, kao i upalni procesi.

Pitajte Ginekologa onlineeKlinika.rs

Koji simptomi mogu otkriti da imate ciste na jajnicima, kao i kao ih možete lečiti prirodnim putem pročitajte na sledećim stranama… 

Podeljeno