Ovi znaci otkrivaju da možete odmah da zatrudnite

Freeimages.com Photo
Podelite:

Žena može da zatrudni samo tokom plodnih dana, tačnije tokom ovulacije. Iako postoje razne metode za utvrđivanje kada su vam tačno plodni dani, novija istraživanja pokazuju da se to oslikava i na našem licu, telu i raspoloženju. U prevodu, ponekad je jedan pogled u ogledalo dovoljan da vam pokaže da ste plodni.

Foto-ilustracija: Foter/TipsTimes

Foto-ilustracija: Foter/TipsTimes

Rumeni obrazi

Ženama su obrazi rumeniji kad su u ovulaciji, a to su potvrdili i naučnici sa Univerziteta u Glazgovu. Zapravo, čitava koža je prokrvljenija, ali se to najviše odražava na obrazima, objasnio je vođa istraživanja dr Benedikt Džouns. Za ovu pojavu možemo da se zahvalimo hormonu estradiolu, koji se pojačano luči baš u plodnim danima, a koji šalje krv u tanku kožu na licu.

eKlinika.rs – PITAJ DOKTORA IZ BILO KOD DELA SVETA!

Seksi glas

Možda zvuči neverovatno, ali žene tokom meseca menjaju boju glasa! U istraživanju čiji su rezultati objavljeni u stručnom magazinu „Physiology and Behavior“ dokazano je da se muškacima koža naježi 20 procenata jače kada im se obrati žena u ovulaciji, u odnosu na reakciju kada im se obrati žena u drugom periodu menstrualnog ciklusa. Za sve su ponovo zaslužni hormoni, budući da utiču na grlo, glasne žice i tkivo koje ih okružuje baš kao što utiču na matericu. Ako primetite da muškarci drugačije reaguju na vaš glas, znajte da je to u pitanju.

Šta je ovulacija?

Ovulacija je deo menstrualnog ciklusa kada dolazi do pucanja Grafovog folikula u jajniku i oslobađanja zrele jajne ćelije. Jajna ćelija, potom, putuje jajovodom i stiže do materice, gde može biti oplođena. Ovo je period u kojem žena može da zatrudni, a do trudnoće može da dođe čak i ako je imala seks 4-5 dana pre ovulacije – jer spermatozoidi toliko mogu da prežive. Najčešće je u pitanju 14. dan ciklusa.

Punije usne

Ne trebaju vam silikoni niti hijaluronski fileri – hormoni mogu da obave povećavanje usana za vas! Dr Mirjam Lo Smit iz Velike Britanije predvodila je istraživanje u kojem je dokazano da su žene zaista lepše tokom ovulacije. Ono što možete da primetite u ovim danima su punije usne, veće i sjajnije oči i lepša koža. Naučnici objašnjavaju da je ovo evolucija sredila tako da žena bude najprivlačnija u danima kada je i najplodnija.

Bol u stomaku

Iako su bolovi u stomaku češći u danima menstruacije, postoji i nešto što se zove ovulacioni bol. Oko 20 odsto žena oseća bol tokom ovulacije, a uz to može da dođe i blaži osećaj pritiska koji traje svega par minuta. Nije reč o jakom bolu, kao kada dobijemo menstruaciju, već o blažem i „tupom“ bolu.

Nosite crveno

Žene u ovulaciji se nesvesno okreću jarkim bojama, kojima najbolje skreću pažnju na sebe. Ukoliko inače ne nosite crvenu ili roze boju, ali se odjednom osetite kao da biste mogli da izvadite onu jarku haljinu i obučete je – pogledajte kalendar, možda ste plodni.

eKlinika.rs – PITAJ DOKTORA IZ BILO KOD DELA SVETA!

Izvor: 24sata.rs

Podeljeno