Ovih 5 signala vam mogu spasiti život, prepoznajte ih na vreme

PITAJ DOKTORA ONLINE: www.eklinika.rs
Podelite:

Naše telo je savršena i neverovatna mašina na koju utiču naš način ishrane, dnevna rutina i način života. Telo nam često šalje izvesne poruke kako bi nam pokazalo u kakvom je stanju naš organizam.

Ovih pet signala morate naučiti da prepoznate jer vam mogu spasiti život:

Mokraća

Mnoge stvari o vašem organizmu možete saznati na osnovu mokraće. Evo koji faktori mokraće mogu da vam ukažu na zdravstveno stanje vašeg organizma:

Boja

Po boji mokraće možete ustanoviti koliko je vaše telo hidrirano. Svetla i providna mokraća ukazuje na dobru hidriranost dok tamnija ukazuje na dehidraciju i loš rad bubrega.

Često mokrenje

Često mokrenje može ukazati na razna stanja, kao npr. da unosite previše alkohola ili kafe, ali i na dijabetes ili trudnoću. Kegelove vežbe mogu pomoći da umanjite frekventnost mokrenja.

Miris

Miris mokraće zavisi od toga šta jedemo, a klasičan primer toga jeste asparagus koji daje mokraći intenzivan miris. Ukoliko mokraća nije tamna, nema potrebe da se brinete zbog njenog mirisa.

Krv u mokraći

Krv u mokraći je zabrinjavajuć znak koji ukazuje na bolesti urinarnog trakta ili bolesti bubrega. Jedan od glavnih uzroka krvi u mokraći jeste kamen u bubregu koji prolazi kroz uretru i oštećuje sluzokožu. Ukoliko primetite ovaj znak, odmah posetite lekara.

Pitaj Doktora eKlinika.rs

Podeljeno