Ovo je 9 najčešćih grešaka prilikom umivanja

Podelite:

Jasno vam je koliko je važno redovno čišćenje lica, ali gotovo je sigurno da to radite pogrešno. Čišćenje i umivanje lica je mnogo značajnije nego što mislite. Evo nekih od najčešćih grešaka i korisni saveti kako da se umivate pravilno.

 umivanje_1386680747_670x0

Sredstvo za čišćenje trebalo bi da pravilno očisti kožu lica i pripremi je za ostale proizvode za negu kože, kao što su serumi ili kreme. Odlučite se za blago i hidratizirajuće sredstvo koje uspešno uklanja masnoće i prljavštinu, pa ne ostavlja kožu lica suvom, nategnutom i nadraženom.

Prvo ruke 
Pre no što počnete s čišćenjem lica, temeljno operite ruke. Ne želite da bakterije s ruku prenesete na osetljivu kožu lica.

Mlaka voda 

Ispiranje lica hladnom vodom, kako biste zatvorili pore, velika je zabluda. Ne samo da će hladna ili vruća voda šokirati i iziritirati kožu lica, nego će to dovesti i do pucanja kapilara na licu.

Oprez prilikom nanošenja sredstva za čišćenje lica 

Nikad ne nanosite sredstvo za čišćenje lica, a da prethodno niste navlažili lice. Većina tih sredstava je agresivna i treba ih ublažiti vodom. Nanesite sredstvo na prste i napravite sapunicu ili razmažite sredstvo, pa ga nanesite na lice blagim kružnim pokretima. Tako ćete lakše skinuti prljavštinu.

Isperite i ponovite 

Ako sredstvo za čišćenje dobro ne isperete, to će isušiti kožu i začepiti pore. Lice isperite dok potpuno ne uklonite sredstvo za čišćenje. Ne zaboravite da dobro ispereti područja u blizini kose, jer to dovodi do iritacije kože.

Ne preterujte s pilingom 

Piling uklanja mrtve ćelije kože ostavljajući kožu lica glatkom. Ako piling lica radite često, možete skinuti i isušiti novi sloj kože, a to će s vremenom oslabiti prirodnu zaštitu kože lica.

A šta je s peškirom? 
Peškir koji koristite za lice mora uvek biti čist i mekan. Nemojte njime trljati lice, koža lica je osetljiva i preoštro trljanje peškirom može oštetiti kožu i dovesti do nastanka bora.

Hidratacija 
Nanesite hidrirajuću kremu dok je koža još vlažna.

Previše dobrih stvari 
Pranje lica dva do tri puta dnevno je zdravo, ali tokom čišćenja se remeti prirodna zaštita kože, što dovodi do nastanka akni ili, što je još gore, crvenila kože.

Kvalitetan noćni odmor 
Nikad nemojte otići na spavanje, a da prethodno niste temeljno očistili lice od šminke i prljavštine. Ostavljanje šminke preko noći može dovesti do nakupljanja gljivica, crvenila i iritacije kože.

Izvor: Cure.ba

Podeljeno