Ovo je muška navika br. 1 koju žene ne vole i ne razumeju, a evo zašto je se nikada neće rešiti

DIGITAL CAMERA
Podelite:

Iako postoje mnoge stvari koje žene nikada neće shvatiti kada su muškarci u pitanju i koje ih nerviraju, ovo je defintivino najgora, a evo zašto nikako ne mogu da prestanu sa njom.

Muškarci dodiruju svoje međunožje bez obzira na to da li se nalaze u privatnosti svog doma ili na javnom mestu.

“Češanje” intimnih delova uključuje dodirivanje spornog područja kroz džepove trenerki i farmerki, preko donjeg veša ili čak direktnim kontaktom. Iako ih žene često opominju i čude se nad ovom navikom, nauka je napokon objasnila šta je izvor ovog ponašanja i zašto je muškarcima teško da od njega odustanu.

1. Zaštita intimnih delova

“Muškarci guraju ruke u trenerke i farmerke kako bi zaštitili ovo područje od spoljnih uticaja” kaže Vanessa Van Edvards, autorka knjige ‘Human Lie Detection and Body Language 101: Your Guide to Reading People’s Nonverbal Behavior’. Oni nesvesno posežu prema ovom prostoru kako bi proverili da li je sve u redu, i da stave fizičku branu između svog “ponosa” i mogućih udaraca iz okoline.

2. Anti-stres učinak

Prema studiji objavljenoj u časopisu “Frontiers in Psychology” trljanje pojedinih delova tela bez erotskog učinka podstiče lučenje hormona oksitocina, koji umiruje ceo organizam. Upravo je zato moguće videti muškarce kako dodiruju intimno mesto tokom stresnih situacija. Međutim, stručnjaci savetuju muškarcima da u poslovnom okruženju radije biraju trljanje ruku ili vrata kako bi smanjili teskobu.

3. Dominacija nad drugima

“Dočekati poslovnog rivala s rukama u džepovima podsvesna je želja muškarca da dominira”, objašnjava dr Rob Kominiarek iz Medicinskog instituta za alfa mužjake.

Usmeravajući tuđu pažnju na ovaj deo tela muškarac obeležava svoju teritoriju i jasno pokazuje ko je gazda.

“S evolucijskog gledišta, pobednik je uvek bio onaj ko je imao najviše ženki, dok u današnjem svetu je to onaj ko ima najviše klijenata, a ne potomaka’, dodaje dr Kominiarek.

Želite stručan savet lekara? Obratite se sertifikovanim lekarima u samo 3 klika putem servisa www.eklinika.rs

Pitaj Doktora / 24sata.ra

Podeljeno