Ovo su najveći problemi u modernim vezama

Podelite:

Savremen život u kome nema vremena za gubljenje doveo je i do evolucije ljubavnih veza koje danas gotovo i da ne liče na one veze kakve su imali naši roditelji.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock

Dok je vrhunac veze u njihovo vreme bila šetnja po Keju ili Kalemegdanu, možda odlazak na more u većem društvu, u eri društvenih mreža i užurbanog načina života i veze su pretrpele brojne izmene.

Iako bi ste na prvu loptu naveli novac i preveru kao glavne razloge za pucanje veza, statistika je neumoljiva. „Alo.rs“ vam otkriva koja su to četiri najveća problema u modernim vezama.

1. LOŠA KOMUNIKACIJA

Šta zapravo podrazumeva loša komunikacija? Kada ne slušate jedno drugo, već se samo međusobno optužujete i problem baš nikada ne rešite do kraja, mislite da vam partner može čitati misli ili da u svađi mora da bude pobednik i ne želite iskreno da kažete šta vas muči. Ako radite neku od ovih stvari, prestanite što pre, naročito ako želite da sačuvate svoju vezu.

2. LOŠA ZABAVA

Ako ste prestali da izlazite zajedno to će vremenom postati veliki problem. A ako mislite da se pod “zajedničko vreme” računa kada oboje ležite u krevetu i svako se zabavlja na svom laptopu, tabletu ili pametnom telefonu, to se zaista ne računa! Setite se zabavnih stvari koje ste ranije zajedno radili i ponovo ih proživite.

3. MANJAK VREMENA

Bez obzira koliko vam se to čini nemogućim morate da pronađete vreme jedno za drugo. I to svaki dan. Radite bilo šta zajedno. Večerajte zajedno, razgovarajte, izađte u šetnju, izađite sa prijateljima,vežbajte… Sami izaberite. Ako ste preko nedelje pretrpani poslom, posvetite vikende jedno drugom. Svaki par koji želi da opstane mora da ima svoje rituale i vreme koje će posvetiti samo sebi.

4. NEREALNA OČEKIVANJA

Ako iskreno želiš da tvoja veza uspe i bude ispunjena, moraš da shvatiš sledeće – Niko nije savršen! Uz to, tvoj partner može malo da se promeni zbog tebe, ali nikada se neće promeniti u potpunosti. ako zaista želite da vaša veza ima budućnost onda partnera morate prihvatiti onakvim kakav zaista jeste sa dobrim i lošim osobinama.

Logo-prezentacija-8

ALO!

Podeljeno