Pet vrsta orgazma i kako da ih postignete

Podelite:

Da li ste znali da žena može da iskusi više od jedne vrste orgazma? Mi vam otkrivamo koje su to vrste i kako da ih postignete – za neke znamo da su izvodljivi, za druge smo se oslonili na istraživanja svetskih stručnjaka.

Foto-ilustracija: Foter.com / NeoGAboX

Foto-ilustracija: Foter.com / NeoGAboX

– Postoje dve glavne vrste orgazma kod žena. Jedan se postiže stimulacijom klitorisa, a drugi je vaginalni i njega mnoge žene ne mogu da dožive. Najveći problem sa orgazmom kod žena je u tome što ne mogu da se opuste. Kada bi to naučile, mnogo lakše bi dolazile do vrhunca. Takođe treba zapamtiti da svaki deo tela može da bude više nego uzbudljiv – kaže seksolog dr Sava Bojović.

1. Klitorisni orgazam

Sa ovim tipom vrhunca ste verovatno već svi upoznati. Žene ga više vole jer se lakše postiže nego vaginalni, a muškarci ga baš i ne vole jer im je često teško da lociraju klitoris. Do ovakvog vida vrhunca dolazi se stimulacijom klitorisa.

Najbolji način da češće uživate u ovakvom vidu orgazma jeste da se malo sami zabavljate. Dovoljan vam je jedan prst, malo vremena i bujna mašta. Ako imate problem sa lociranjem klitorisa, ovo će vam pomoći – nalazi se pri vrhu, tamo gde se spajaju usnice s prednje strane.

2. Vaginalni orgazam

Čuli ste verovatno za čuvenu G-tačku. E pa, stimulacijom tog famoznog mesta unutar vagine dolazi se do vaginalnog orgazma, ali nažalost ne mogu sve žene da ga dožive. Da li, kao što kaže naš seksolog, zbog toga što ne mogu da se opuste ili jednostavno ne pogađaju tu tačku, tek ima žena koje nikad u životu nisu svršile na ovaj način. Intenzivniji je i traje duže od klitorisnog.

Ali, ako nikad niste doživeli ovakav orgazam, ne znači da ne možete to i da uradite! Naš savet je da sami ispitujete svoje telo. Naučnici kažu da se G-tačka nalazi na prednjem vaginalnom zidu, pa uposlite prste i maštu i otkrijte mesto koje vas dovodi do ludila. Kasnije samo sve to objasnite partneru ili ga jednostavno navedite.

Foto: thechive.com

Foto: thechive.com

3. Kombinovani orgazam

E, ovo je prava nagrada. Reč je o duplom orgazmu, kada doživite vrhunac i stimulacijom klitorisa i vaginalnim putem – u isto vreme. Ovakvi vrhunci traju od minut do neverovatnih 15 minuta, sudeći po naučnicima. Završavaju se „džinovskim“ orgazmom (da, medicinske knjige zapravo koriste taj izraz) tako da znate da je baš fenomenalan.

Postizanje duplog užitka nije nemoguće, ali zahteva i dupli trud. Morate istovremeno da stimulišete klitoris i da upražnjavate vaginalni seks, a najbolja poza za ovo je misionarska jer se prirodno tokom seksa stimuliše i klića.

4. Orgazam mislima

Reč je o vrhuncu koji ima sasvim drugačiji doživljaj (kreće od glave, a ne od polnog organa) i može da se postigne stimulacijom bilo kog dela tela. Bukvalno, bilo kog – samo ne polnih organa.

5. Orgazam od vežbanja

Veoma retka pojava koja, tvrde svestki stručnjaci, može da se postigne ako znate kada, kako i koliko treba da vežbate. Dr Debi Herbenik, koja je napisala čitavu knjigu o ovoj vrsti orgazma (koji se zove „korgazam“) kaže da je potrebno uložiti mnogo napora kako bi se postigao, ali da je osećaj fenomenalan.

Posebno se koncentrišite na vežbe koje aktiviraju mišiće donjeg stomaka. Ali, par trbušnjaka neće biti ni izbliza dovoljno – da biste ovo doživeli, morate da vežbate dok bukvalno ne krenu da vas bole svi mišići.
DOKTORU SE MOŽETE OBRATITI BEZ ODLASKA U BILO KOJU ZDRAVSTVENU USTANOVU NA WWW.EKLINIKA.RS SERVISU U SAMO TRI KLIKA. POGLEDAJTE OVDE.

 

eklinika.rs / 24sata.rs


 

PITAJ DOKTORA ONLINE:

PITAJ DOKTORA ONLINE: www.eklinika.rs

 

Podeljeno