PRIPREMITE SE ZA MINIĆ Zbog ovih loših navika vaše noge ne izgledaju dobro

Podelite:

S’ dolaskom toplog vremena većina žena poseže za suknjama. Ipak, ne postoji ništa gore od lepe suknje u kombinaciji s’ nogama u lošem stanju.

zenske-noge

Proleće je u punom jeku, kratke suknje preplavile su ulice i mnogo više vremena valja posvetiti svojim nogama, a ovo je pet svakodnevnih navika koje štete njihovom izgledu.

1. Izbegavanje peelinga

I nogama je potrebna dodatna nega jer se na njima nalaze mrtve stanice kože koje je potrebno odstraniti. Peeling bi trebalo napraviti jednom nedeljno, a kožu na nogama valja svakodnevno hidratizirati.

Postavite pitanje sertifikovanim DOKTORIMA ONLINE

2. Nedovoljno česta promjena brijača

Dugotrajno korišćenje jednokratnih brijača nikako se ne preporučuje jer oni s vremenom postaju tupi i grubi prema koži. Takođe, poželjno je koristiti penu za brijanje koja će britvici pomoći da glatko klizi niz kožu i ne ošteti je.

3. Ne adekvatno lečenje ogrebotina i ožiljaka

Teško je izbeći po koju ogrebotinu, mali ožiljak od brijanja, masnicu ili bilo koju drugu povredu koja ostavlja trag na nogama, a ako se iste pravilno ne tretiraju, ostavljaju ožiljke. Ne preporučuje se uklanjanje krasti već ih treba pustiti da same otpadnu i tretirati ih odgovarajućim preparatima.

Postavite pitanje sertifikovanim DOKTORIMA ONLINE

4. Previše sedenja

Većina poslova zahteva dugo sedenje pred računarom, a time je onemogućena pravilna cirkulacija pa noge i zglobovi često natiču. Više kretanja i kratka šetnja za vreme pauze mogu učiniti čuda za vaše noge.

5. Prekrštanje nogu

Ovom lošom navikom vršimo dodatni pritisak na vene. Zato treba izbegavati ovu pozu i sediti tako da noge budu pravilno ispružene ispred tela.

eKlinika.rs/marieclaire.com

 

Podeljeno