Problemi sa sinusima

Podelite:

Najčešći zdrastveni problem posle hronične glavobolje, je oboljenje sa sinusima. Oboljenje sinusa je zapaljenska upala ili sinuzititis. Ako dodje do ovakvih problema od veoma velikog je značaja da se odmah obratite lekaru i počnete sa lečenjem i sprečite nastanak novih komplikacija.

sinusiSvima je jako poznat onaj osećaj pritiska iza očiju, otežano disanje kroz nos, i sekret koji se pojavljuje i sliva niz žrelo, svi ti znaci ukazuju na upalu sinusa. Ovi simptomi mogu da traju i do proleća. Upala sinusa je virusna pojava, gde dolazi do razmnožavanje bakterija i šupljine sinusa se ispunjavaju gnojem. Ako se ne leči, bolest prelazi u hroničnu fazu i tegobe postaju redovne.

Sinus pain

Što se tiče lečenja sinusa, za cilj imamo otvaranje sinusa. To se postiže na jedan starinski način, ali i najefikasniji do sada, a to je inhaliranje sinusa. Tačnije radi se o metodi naparivanja sinusa, dva do tri puta dnevno, sa peškirom preko glave, nagnuti se nad šerpom proključale vode, i do 3 minuta se pariti. Pomaže kod otvaranja nosnih i sinusnih kanala.

prehlada1Druga metoda, koja je i opšte poznata, je lečenje sa lekovima. Pregledom vašeg lekara ustanoviće se o kojoj fazi upale sinusa je reč i na osnovu toga dobićete adekvatne lekove.  Da bi sprečili pojavu upale sinusa, bilo bi poželjno da unosite u svom organizmu češće sledeće namirnice kao što su ren, luk, kao i one namirnice bogate vitaminom C i A. Akcenat se stavlja i na često konzumiranje vrućeg čaja, koji treba piti polako, gutljaj po gutljaj i šolju držati blizu lica, kako bi ujedno i vršili inhalaciju disajnih puteva i otvaranje sinusa.

caj-kafa-ilustracija-uzivanje-soljica-caja-solja-uzitak-1363778485-237071

Autor: Ivana Šćekić

Podeljeno