RAZLOG VIŠE DA VODITE LJUBAV Seks umesto teretane

Foto-ilustracija: VictoriasSecret.com
Podelite:

Pola sata oralnog seksa troši kalorija koliko 35 minuta hodanja ili 15 minuta vežbanja u teretani.

Foto-ilustracija: Flickr/jasminyaelxo

Foto-ilustracija: Flickr/jasminyaelxo

Možda nemate vremena da idete u teretanu, na džoging, jogu… Evo kako da potrošite kalorije, uz velikooo zadovoljstvo vas i partnera.

1. Oralni seks – 100 kalorija za pola sata

Poređenja radi, isti broj kalorija gubi se za 35 minuta hodanja ili 15 minuta intenzivnog vežbanja u teretani, a to se odnosi i na muškarce i na žene. Ako hoćete i bolje rezultate, evo jednog bizarnog saveta: istovremeno s oralnim seksom radite sklekove. Tako ćete gubiti dodatnih 70 kalorija, ali oprez ako ste u godinama ili malo van forme – ovo je rešenje samo za one „u treningu“.

2. Najviše se troši u pozi „ona gore“

Ovoj količini kalorija ekvivalent je 20 minuta džogiranja. Što je seks brži i vatreniji, više kalorija gubite. Određene poze mogu dodatno da pospeše mršavljenje. Najviše se preporučuje ona u kojoj je žena gore. Na taj način najbolje vežbate listove i bedrene mišiće, a trening ćete pojačati ako nogama pritiskate partnerovo telo. Ova poza sagoreva 207 kalorija za samo pola sata.

3. Ljubljenje – 68 kalorija za sat vremena

Mrštili se ili ljubili, potrošićeteisti broj kalorija, zašto ne bi odabrali ono bolje? Možda vam se čini previše sat vremena ljubljenja, ali ako ste zaljubljeni, vreme će proleteti.

4. Muškarcima najbolje da vode glavnu reč

Tokom prosečnog seksa koji traje pola sata muškarci su u stanju da izgube više kalorija nego žene jer imaju više mišićne mase. Iako brojke govore kako je reč o nešto više od 100 kalorija za 30 minuta, u pozama u kojima je on glavni – misionarskoj i „doggy“ – one se penju i do 150.

UKOLIKO VAM JE POTREBAN SAVET BILO KOG LEKARA MOZETE SE OBRATITI SERTIFIKOVANIM LEKARIMA PUTEM SERVISA WWW.EKLINIKA.RS

 

eKlinika.rs (izvor: ALO!)

Podeljeno