Recepti za savršeno lice

Podelite:

Svaki čovek bi trebao da  pazi na svoj izgled. Najveći akcenat se stavlja na lice. Lepo i negovana koža lica puno govori o toj osobi.

Većina običnih žena zavidi filmskim zvezdama na njihovom besprekornom izgledu. Svi mislimo da su za takav izgled filmskih diva zaslužne skupocene kreme i zlatne ruke poznatih vizažista koje nama nisu dostupne, ali nije baš tako. Svi ti preparati potiču od običnih namirnica kao što su jabuke, jagode, krompir, paradajz…

Pravilna nega kože zavisi od 4 faktora. Od tipa kože, godišnjeg doba, starosti osobe i pola. Svaka žena treba da ima bar tri proizvoda za negu lica. Naravno, potrebni su oni za svakodnevnu negu, sedmičnu i mesečnu ili u skladu sa mogućnostima poseta kozmetičaru. Pazite da preparati koje koristite svakodnevno ne poremete kiselo-baznu ravnotežu kože.

Održavanje lepe kože lica se sastoji od tri faze: čišćenja, pilinga i maske.

Pitaj doktora Dermatologa eKlinika.rs

Pre nego što nanesete masku, dobro treba ičistiti lice i uraditi piling, a maske možete i u kućnoj varijanti da pravite kao na primer:

Limun za masnu kožu

Problem: Koža koja se sija i ima raširene pore, bubuljice i mitiseri. U tom slučaju, vaš najbolji prijatelj je limun, koji ima antiseptičko dejstvo i sužava pore. Osim toga, bogat je vitaminom C, koji ublažava izražene bore i podstiče regeneraciju kože.
Recept: Potopite koru od limuna sa malo vode, a zatim umutite mikserom (zajedno sa vodom) da biste dobili kašu koju ćete koristiti umesto tonika. Nanesite je na kožu, ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim uklonite pomoću vate. Isperite mlakom vodom i nanesite kremu za dan.

Kivi protiv bora

Problem: Ako želite da imate elastičnu kožu i ublažite bore, maska od kivija je idealno rešenje za vas. Zato što visok sadržaj vitamina C podstiče regeneracjiu kože. Ako imate više od 25 godina, ovu masku treba da nanosite na lice jednom nedeljno.
Recept: Oljuštite kivi i umutite ga mikserom ili izgnječite viljuškom (ako je dovoljno zreo), ocedite višak vode i dodajte kašičicu meda. Nanesite masku na lice i ostavite je da deluje 20 minuta.
Zanimljivost: Kivi je bogatiji vitaminom C nego limun.

Pitaj doktora Dermatologa eKlinika.rs

Podeljeno