SAČUVAJTE KOŽU KAD JE HLADNO Spas je u kremama sa uljem!

Freeimages.com
Podelite:

Stigli su nam hladni i vetroviti dani i zbog toga je vrlo važno kožu tretirati odgovarajućim preparatima za negu i hidrataciju.

Freeimages.com

Freeimages.com

Isušivanje, perutanje, pucanje, crvenilo i iritacija najčešći su problemi sa kožom zimi. Najvažnije je unositi dovoljnu količinu tečnosti u organizam tokom dana, a onda i koristiti odgovarajuću kozmetiku.

Potrebno vam je mišljenje DERMATOLOGA? eKlinika.rs je pravo mesto za vas.

– Nephodno je koži nadoknaditi vlažnost, a to se postiže korišćenjem krema koje nisu samo na bazi hidrantnih supstanci, već i na bazi ulja. Masnoće u kremama prave film na našoj koži i na taj način sprečavaju gibitak vode – objašnjava za „Alo!“ Jelena Savin, kozmetičarka, i savetuje da kreme koje koristimo treba da sadrže masne kiseline i komponente kao što su urea i glicerin, ali i zaštitni faktor, jer zimsko sunce takođe isušuje i oštećuje kožu.
Naravno, pre nanošenja kreme potrebno je dobro očistiti lice, pa Jelena preporučuje da se koristi sapun koji sadrži kremu, a tonik nikako ne treba da sadrži alkohol.
Svi znamo da su usne izuzetno osetljive tokom hladnih dana, lako se suše i pucaju, pa zbog toga naša sagovornica kaže da treba koristiti balsam za usne više puta u toku dana, čim se pojavi osećaj suvoće, a uveče pre spavanja korisno je namazati usne debljim slojem „pantenol“ masti.
– Zimi je potrebno i češće raditi piling da bismo se rešili ostataka mrtvih ćelija kože. Osim toga, posle pilinga koža će bolje iskoristiti hranljivu kremu – kaže Jelena i napominje da treba raditi i piling celog tela, a ne samo lica.

Na vreme kod dermatologa

Hladno vreme pogoršava već postojeća hronična oboljenja kože kao što su dermatitis, ekcem i psorijaza. Crvenilo i prošireni kapilari na licu postaju izrazitiji zbog naglih prelazaka iz hladnog u toplo – kaže Jelena Savin, kozmetičarka, i dodaje da je potrebno na vreme obratiti se dermatologu, koji će prepisati adekvatnu terapiju pre nego što se stanje pogorša.

 

Potrebno vam je mišljenje DERMATOLOGA? eKlinika.rs je pravo mesto za vas.

 

eKlinika.rs / Izvor: ALO!

Podeljeno