Samo preostaje da uživate: Džinovski orgazam i još četiri nova vrhunca!

freeimages.com
Podelite:

Žena može da doživi pet vrsta orgazama, a ne samo dva, kako smo dosad mislili, tvrde naučnici, a dr Svetlana Zdravković, psihoterapeut, ide još dalje i kaže da postoji bezbroj vrsta vrhunaca.

freeimages.com

freeimages.com

Rutinski orgazmi su dosadni, tvrde u stručnom časopisu „Neuro kvantolodži“ (Neuro Quantology). Piše još i da žena može da doživi pet vrsta orgazama, a ne samo dva, kako smo dosad mislili. U pomenutom članku Trejsi Koks, ekspert na polju seksa, daje i savete kako da sve te „nove“ orgazme postignete ili unapredite, pa da uživate još duže i intenzivnije.
Zainteresovani, pitali smo dr Svetlanu Zdravković, jungovskog psihoanalitičara sa velikim iskustvom u kliničkoj praksi i autorku muške i ženske verzije knjige „Seks, kako da prevaziđeš samu/samog sebe“, postoji li zaista pet različitih orgazama. A i zašto bismo se upuštali u eksperimentisanje ako smo zadovoljni svojim seksualnim životom?
– Postoji bezbroj vrsta seksualnih užitaka, tako da ih je teško ukalupiti. Zašto ne naučiti i ne isprobati nešto novo? To nikako ne može loše da utiče na seksualni život. Uostalom, uvek se možete vratiti na uobičajeni način vođenja ljubavi – kaže dr Zdravković.

www.eklinika.rs

Klitorisni orgazam
– ŠTA JE TO
Lokalizovan, oštar i kratkotrajan, ovaj vid orgazma postiže se stimulacijom klitorisa. Prema tvrdnjama istraživača, smatra se najjednostavnijim i najčešćim. Žene ga vole, dok se muškarci ponekad ne snalaze u lociranju klitorisa, tog izvora ženskog zadovoljstva.
*KAKO DA BUDE BOLJI
Najbolji način da češće uživate u klitorisnom orgazmu je masturbacija. Cilj je da naučite šta vam najviše odgovara kako biste i partneru to lakše objasnili.

Vaginalni orgazam
ŠTA JE TO
Vaginalni orgazam je intenzivniji i traje duže od klitorisnog. Do njega se dolazi stimulacijom tačke G, koja se zove po nemačkom lekaru Ernestu Grafenbergu. Mnoge žene nikad ga nisu doživele zato što ne mogu dovoljno da se opuste ili jednostavno ne mogu da nađu tu tačku. Inače, tačka G je čvrsta, hrapava, mala izbočina veličine dugmeta, koja se nalazi na centimetar-dva od ulaza u vaginu, na prednjem zidu.
KAKO SE POSTIŽE
Pronađite ovu tačku i pritisnite je prstom. Podesite intenzitet pritiska tako da vam prija, a zatim stimulišite tačku tako što ćete je naizmenično pritiskati i puštati. Tačka G se, kao i klitoris, stvrdne kako uzbuđenje raste.

Podeljeno