Šejk od banane je zaludeo svet – kad vidite kakve efekte ima, biće vam jasno zašto

Podelite:

Ne izbegavajte banane u svojoj dijeti, jer one obiluju kalijumom koji pomaže pri izbacivanju viška vode iz organizma – jedna banana sadrži čak 450mg kalijuma u sebi!

bananas-1472699-640x480

Uprkos važećim mišljenjima da bananu treba izbegavati ukoliko želite da izgubite kilograme ona je zapravo jedna od najpoželjnijih sastojaka u dijetalnim napitcima i to upravo zahvaljujući kalijumu koji je zadužen za oslobađanje viška vode u telu, kao i njenim vlaknima koja ubrzavaju metabolizam zajedno sa drugim namirnicama dobrim za razlaganje masti poput lana i spanaća.

Potrebno vam je mišljenje DOKTORA? eKlinika.rs je pravo mesto za vas.

Osim toga prirodni šećeri fruktoza, saharoza i glukoza odličan su izvor energije, pa konzumiranjem banane zapravo zavaravamo osećaj gladi koji nas često mami na zabranjene zalogajčiće između obroka, glavne krivce za stvaranje masnih jastučića, a vlakna kojima banana obiluje odlična su za ubrzavanje metabolizma.

Banana se koristi u dijetalnim napicima kao baza kojoj se dodaju ostali sastojci takođe dobri za razlaganje masti, poput lanenih semenki, bobičastog voća i spanaća koji između ostalog opskrbljuju naše telo svim potrebnim vitaminima i mineralima.

Evo tri laka recepta za ovaj koristan napitak…

1. Napitak od banane s lanenim semenkama

Sastojci:
1 pomorandža
1 banana
2 kašičice surutke
2 kašičice lanenih semenki

2. Banana šejk s bobičastim voćem

Sastojci:
1 banana
1 šoljica bobičastog voća (borovnica, malina, brusnica)
1 kašičica meda
1 kašičica narendanog svežeg đumbira
pola šoljice mlake vode

3. Napitak od banane i spanaća

Sastojci:
1 banana
200g opranog svežeg španaća
pola šolje lajt jogurta
trećina šoljice zobenih pahuljica
1 kašičica meda

Priprema je ista za sva tri napitka

Potrebno je samo sastojke ubaciti u blender i izmiksati. Ove dijetalne, ali pre svega zdrave napitke najbolje je piti ujutro za doručak, jer tada organizam najbolje apsorbuje i prepoznaje sastojke koji će u ovom slučaju napraviti pravu invaziju na vaše masne jastučiće nataložene oko struka.

Potrebno vam je mišljenje DOKTORA? eKlinika.rs je pravo mesto za vas.

 

eKlinika.rs / Izvor: 24sata.rs

Podeljeno