Seks za vreme menstruacije je poželjan: Krv je bezazlena tečnost i dobar lubrikant

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Podelite:

Menstruacija može da vam uništi donji veš, inspiriše i podstakne vašu kreativnost i…razbukti seksualni život! Zvuči ludo i nemoguće, ali zaista je moguće.

Imati seksualni odnos tokom menstrualnog ciklusa nije čudno, neuobičajeno, nehigijenski ili nesigurno, tvrde stručnjaci. Štaviše, može da vam pomogne da se jače povežete sa partnerom.

Pokušajte da primenite predloge koje smo spremili za vas da biste taj period u mesecu pretvorili u nešto čemu ćete se radovati podjednako – vi, vaša vagina i vaš partner.

Prihvatite prljavštinu!

Naravno da ima smisla da učinite sve kako biste predupredili štetu koja može da nastane ako imate seks tokom menstruacije na svom krevetu prekrivenom sveže opranom posteljinom. I sasvim je normalno da ispod sebe stavite neku prostirku tamnije boje koja se neće toliko oštetiti ako na njoj ostanu fleke krvi.

Ipak, posteljina nije jeftina i treba to oprati posle. A seks tokom menstruacije, naročito u početnoj fazi, može da bude vrlo haotičan i da se pretvori u pravi pokolj. Ali zar vam se ne čini da bilo kakva vrsta specijalne pripreme za seks uništava čar seksualnog odnosa?! I to onu najuzbudljiviju od svih spontanost!

Tako da umesto što će vam biti neprijatno i što biste se osećali neugodno i prljavo, pokušajte da o ovom svom malom poduhvatu razmišljate kao o razbijanju tabua, radeći ono što je, inače, „zabranjeno“. Ipak, suviše ste stari da duvate lepak ispred samoposluge.

Imajte na umu, i vi i vaš partner, da menstruacija nije „prljava“. Davno iza nas osta XV vek i spaljivanje na lomači žena, veštica, jer su krvarile. Valjda ste nešto naučile o sebi i svom telu do sada?! Ako ne, prionite na posao! Sebe radi! Živimo u doba poklamacije ljubavi prema sebi, a prihvatanje svog tela u celosti jedna je od početnih stavki.

Sa druge strane, kad radite nešto što je „zabranjeno“, to može da bude uzbudljivo i da vas dodatno napali. Na psihološkom nivou, sve „zabranjene“ stvari koje radimo indukuju ubrzanje našeg pulsa, što stvara dodatno uzbuđenje u telu.

Vaše telo to može da interpretira kao nervozu ili uzbuđenje, zavisno od toga kako vi mentalno toprihvatate. Dakle, samo od vas zavisi! Tako da bismo vam savetovali da krenete da rušite tabue i neka davno ustanovljena seksualna pravila i odbacujete skrupule.

I nemojte da brinete o tome da li će on da poludi kad vidi krv. Ako prihvata igru,treba da zna šta ga očekuje. Uostalom, vreme je da odraste! Samo deca se plaše krvi.

Podeljeno