Seks za vreme menstruacije je poželjan: Krv je bezazlena tečnost i dobar lubrikant

Podelite:

Tražite oralnu sesiju

O, da, verujemo da ste tek na ovo razgoračile oči! Smirite se, sve je pod kontrolom. Samo pažljivo čitajte dalje. U seksu se sve vrti oko penetracije. Neka pokrene malo svoj jezik taj vaš partner! Anatomski gledano, vaš klitoris je par centimetara iznad vaše vagine. Ako usmeri svoj jezik i snagu volje na vaš klitoris, velike su šanse da nikada neće osetiti ni kapljicu krvi.

Ukoliko stavite tampon, smanjićete rizik u velikoj meri. Tampon je vaša sigurna zona.Najbolja pozicija za oralni seks tokom trajanja menstruacije bila bi da vi ležite na leđima jer u tom slučaju gravitacija radi za vas, ako negde procuri.

Gledajte na to kao na rizik!

Bez obzira na to da li ste u dugoj vezi ili ste je tek otpočeli, prihvatanje izazova i prolazak kroz isti zajedno, u velikoj meri zbližava partnere. Zajedničko rušenje granica u vezi je kao da ste oboje na trapeze. Oboje radite nešto po prvi put, što vam je nepoznato, a graniči se sa tabuom. Taj segment može da učini seks mnogo privlačnijim i uzbudljivijim.

Najbolje od svega je to što je vaš partner u toj situaciji vaša sigurna mreža ispod trapeza. Ako se desi da se u bilo kom trenutku date situacije suočite s nelagodnošću, on bi trebalo da vas uveri da je sve u redu.

U svakom slučaju, vodite računa da ovaj rizični seksualni potez ne postane i zdravstveni rizik. Stoga, preporučujemo vam da koristite kondom tokom seksualnog odnosa tokom mentruacije, ako niste u monogamnoj vezi i oboje testirani na HIV virus. Pored toga, kondom će vas zaštiti od mogućeg začeća, do čega može da dođe i tokom ciklusa. Drugo, skidanjem gumice sa sebe, vaš partner skinuće lako i ostatke krvi na penisu.

Razmislite o menstrualnoj čašici!

Iako menstrualne čašice nisu novi proizvod na tržištu, kod nas retko mogu da se nađu u prodaji, tako da ih malo žena koristi. One se stavljaju ispod grlića da sakupe i zadrže menstrualnu tečnost. Neki modeli nisu za penetraciju, ali ima i onih koji jesu, kao, recimo, softkap. Čak i ako neka kapljica procuri pored, neće predstavljati veliki problem.

Uskočite u vodu!

Kombinacije vaše menstruacije sa seksom ispod tuša zaštitiće vaše čaršave od slučajnih mrlja od krvi, nećete imati muke oko pranja nakon odnosa. Sveukupno, učiniće da vam seks tokom menstruacije prija, kao da ne postoji neko dodatno ometanje i neprijatnost.

U svakoj drugoj situaciji, voda bi inače sprala vašu prirodnu lubrikaciju tokom tuširanja. U ovom slučaju, dobijate poptuno prirodnu, dodatnu lubrikaciju, koju voda pod tušem ne može da spere i seks će teći kao podmazan. Ne zaboravite da vodite računa da ne uđe previše vode u vašu intimnu zonu tokom seks pod tušem seanse.

Zaključak: nemojte se plašiti menstrualne tečnosti jer ona predstavlja samo malo bezazlene boje i dodatne lubrikacije.

 

Zena.Blic.rs

Podeljeno