Sestre čine muškarce vernijim

Podelite:

Da li broj sestara sa kojima muškarac odrasta može kasnije da utiče na njegovo ponašanje?

sestre

 

Psiholozi sa Univerziteta u Torontu i Teksasu misle da to može imati uticaja nakon obavljenih eksperimenata nad pacovima. 

Studija kaže da su muški pacovi iz legla u kome je ima više ženki manje promiskuitetni kasnije u životu i manje ih privlače druge ženke. 

Na početku ove studije, istraživači su želeli da otkriju da li je broj braće i sestara pacova imao uticaj na seksualnost pacova. Naročito su želeli da vide da li bi hormoni u materici uticali na promenu seksualnosti pacova. 

Ubrzo nakon rođenja, legla su prebrojavana da bi se odredilo da li su pacovi bili u materici sa više mužjaka ili ženki ili približno podjednakim brojem braće i sestara. 

Naučnici su potom prerasporedili bebe među majke u novu „porodicu” da bi otkrili da li i njihovo odrastanje ima veze sa seksualnim razvojem. 

Na kraju, raspodela polova u materici nije imala primetan uticaj na kasnije seksualno ponašanje pacova. 

Međutim, mužjaci pacova koji su rasli pored mnogo sestara pokazali su primetne razlike u ponašanju u odnosu na mužjake koji su odrasli sa dosta braće ili sa podjenakim brojem braće i sestara. 

Mužjaci odrasli sa više sestara su imali manje uspeha kada je u pitanju seksualno ponašanje sa potencijalnim partnerkama u adolescentskom uzrastu. Nisu bili neaktivni u seksualnom životu, zapravo, pacovi sa više sestara su imali seks podjednako često kao i drugi mužjaci. U suštini, mužjaci koji su odrastali pored sestara su ili bili uspešniji u osvajanju ženke koja je već bila zainteresovana ili su imali bolji rejting u zadržavanju „veze”. Možda nisu bili zainteresovani za predigru. 

Jedno od mišljenja je da seksualna privlačnost, delom proističe iz nepoznatog. Mužjaci kojima ženke nisu bile toliko poznate su bili više radoznali u vezi sa njima što je izazivalo veću seksualnu aktivnost u odraslom dobu, dok pacovi sa sestrama nisu bili toliko radoznali. 

Istraživači su takođe otkrili kada su ženke pacova zainteresovane za mužjake. Nažalost, mužjaci sa mnogo sestara nisu bili toliko privlačni ženkama. Iz nekog razloga, potencijalne partnerke su radije flertovale i imale seksualne odnose sa mužjacima koji su odrastali sa više braće. Pacovi odrasli sa „momcima” su možda razvili više muževnih osobina nego oni koji su odrastali bez braće. 

Iako je ova studija interesantna, možda je teško napraviti rez kada je u pitanju povezanost sa ljudskom seksualnošću. Postoji još mnogo faktora koji zahtevaju dalje istraživanje da bi se dobila prava slika seksualnog razvoja pacova, ali i ljudi. 

Ipak, kao što je autor studije Dejvid Kruvs nedavno rekao: „Ovo govori koliko su porodice važne- koliko imate braće i sestara, kao i međusobna interakcija.” 

Dakle, ako ste muškarac sa mnogo sestara, imajte na umu da verovatno nećete biti „ženskaroš”, ali ćete i dalje imati zdrav seksualni život.

Izvor: B92.net

Podeljeno