Silikoni u grudima i dojenje?

Podelite:

Novo savremeno doba pored nove mode u stilu oblačenja, donelo i novitete u estetskoj hirurgiji. Postalo je „moderno“ ugradnja silikona u grudima, usnama, jagodicama, zadnjici… Danas se devojke ne bore za titulu „Najlepše devojke“ već za titulu „Kraljice silikona“.

beautiful_boobs_by_cvrd-d30qbax

Kao što sve na svetu ima svoje mane i prednosti, tako i silikoni tj. implantanti imaju svoje mane. Većina muškaraca će se složiti da je lepo videti lepe grudi, puna usta, dobru guzu… Ali postavlja se pitanje: “ Da li bi takvu devojku i oženili?“ Da li takva devojka može biti i dobra i primerena majka? Da li takve žene mogu da doje svoju decu?

0402007.48Šta će se desiti kada budete zažalili što ste se podvrgli takvoj operaciji? O tome se razmišlja tek kada dodje vreme da svoj život promenite, tj. da zasnujete svoju porodicu. Mnoge žene pre ugradje su i više nego informisane o silikonu koji treba da ugrade, ali lekari hirurzi preskaču najbitniju stvar, a to je da naglase, glasno i jasno posledice kada dodje do oštećenja implantanata.

Usne-silikoni

Nedavno je objavljena vest u novinama inostranim, gde je petogodišnja devojčica, koja je imala tumor na mozgu umrla, a kao jedini krivac zbog te njene novonastale kobne bolesti, sa velikim sramom i grižom savesti se pronašla njena majka Lusi iz Velike Britanije. Ona je imala ugradjene implatante u grudima sa kojim je i dojila svoju decu. Sa prvim detetom nije imala nikakve probleme, dok je sa drugim došlo do pucanja i curenja silikona u dojci. Lekar joj je saopštio da nastavi sa dojenjem, da nije opasno po njeno dete, ali ukoliko dodje do treće trudnoće da se obavezno  izvrši rekonstrukcija silikona u grudima. Posle godinu ipo dana došlo je i treće dete na svet, ali su se javili problemi sa srednjim detetom. Otkrili su joj tumor na mozgu. Četri pune godine borbe za život završile su se ipak sa gubitkom njene ćerke. Njena mama i dalje se oseća krivom i odgovornom za smrt njene ćerke i smatra da je uzrok njenom tumoru bio puknuti silikon, koji je cureo za vreme dojenja.

indexPosle ovih vesti, smanjena je dojenost beba gde su njihove majke podvrgnute bile ovakvoj vrsti operacije. Zato je konačno  vreme da se ženska populacija urazumi, i razmisli dobro pre ugradnje bilo koje vrste silikona u svom organizmu. Izgleda da silikoni nose više posledica sa sobom, nego prednosti. Nemojte uskratiti sebi taj osećaj i povezanost izmedju majke i deteta za vreme dojenja.

majka-koja-doji

„Majčino mleko nema cenu!“

Autor: Ivana Šćekić

Podeljeno