Smirite živce pomoću ove jednominutne vežbe

Podelite:

Da li ste ikad primetili koliko vam je lakše kada nakon napornog dana legnete i duboko udahnete i izdahnete? To vamn pomaže da se opsutite, ali ne možete uvek tako duboko da udahnete – nekad vam je stomak pun hrane, nekad nosite uske pantalone, a nekad ste jednostavno previše napeti. Ipak, kada ste u mogućnosti, možete da se opustite pridržavajući se sledećih stvari.

meadow

VEŽBA DISANJA STOMAKOM

1. korak: Probajte da udišete i izdišete duboko na nos. Tako pročišćavate, zagrevate i vlažite vazduh.

2. korak: Lezite i namestite se u poziciju u kojoj se osećate udobno. Polako počnite da opuštate mišiće nogu, kukova, stomaka, grudi, ruku i vrata.

3. korak: Usredsredite pažnju na svoje disanje i opuštanje. Kada se opustite, udahnite i dopustite da vam se stomak podigne, a onda polako izdahnite i dopustite da vam se stomak uvuče.

Primenjujte ovu vežbu dva puta dnevno (svaki put po 10 udisaja otprilike) tokom nedelju dana ili više. Onda je praktikujte svaki put kad mislite da vam je potrebna.

KORISTI OD DUBOKOG DISANJA

Disanje na ovaj način pomaže vam da se bolje fokusirate i pročistite svoj um i svoje telo. Takođe, može sniziti krvni pritisak, broj otkucaja srca i brzinu disanja, što pomaže u boljem protoku oksidirane krvi kroz telo, a oslobađa i stresa.

Izvor: zena.Blic.rs

Podeljeno