Šta da radite kada vam više nije do seksa?

freeimages.com
Podelite:

Dešava se češće nego što to želimo da priznamo. U jednom trenutku seks je na vrhu liste vaših omiljenih aktivnosti, a već u sledećem prelazi u obavezu koju obavljate na jedvite jade. Zašto je to tako otkriva nam seksolog Trejsi Koks.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock

Postoji mnogo razloga zbog kojih žene prestaju da žele seks. Neke možemo da kontrolišemo, a neke ne. Ovo je lista najčešćih krivaca.

PRECIZNO ODREDITE ŠTA SE DEŠAVA

Privremeni gubitak želje znači da u normalnim okolnostima volite seks, ali trenutno prolazite kroz loš period.

Ako ste pak izgubili seksualnu želju na duže staze to znači da u vašoj vezi nema više strasti.

Manjak osećajnosti znači da želite seks, ali vaše telo ne reaguje na vaše želje i odbija da fizički reaguje na erotske nadražaje. U ovom slučaju trebalo bi da posetite lekara, a problem je uglavnom povezan sa visokim krvnim pritiskom, pušenjem, visokim nivoom holesterola i hormonskim promenama.

TRENUTNI GUBITAK ŽELJE

Privremeni gubitak seksualne želje može se uglavnom povezati sa nekim specifičnim događajem, ako dovoljno dobro razmislite o tome. Pored očiglednih stvari poput prinove u kući, tu je stres, iscrpljenost, smrt bližnjih, tenzija u vezi i mnoge druge situacije koje čine da se osećate loše.

Ako ne možete da utvrdite koji događaj je uzrokovao gubitak vašeg seksualnog interesa, rešenje će se najverovatnije prikazati samo od sebe. Ako patite od stresa, razmislite koji su vam prioriteti u životu, a ako ste u žalosti, dajte sebi vremena da se oporavite.

Podeljeno