Šta je ženama najbitnije u seksu

Freeimages.com
Podelite:

Najnovije istraživanje pokazalo je da je za dobar seks ženama najvažnija emotivna povezanost. Isto tako ih od seksualnih aktivnosti može odvratiti stres svakodnevice.

Istraživanje je sprovedeno pomoću aplikacije kojom se računa vreme ovulacije – Kindarom, a njime se htelo otkriti da li su stereotipi o ženama i seksu istiniti.

Otkriveno je da je više od polovine od 500 ispitanica glasalo za emotivnu vezu kao najvažniji aspekt dobrog seksa. Manje od četvrtine je reklo da je predigra nužna, a tek 10 odsto žena je smatralo da je najbitnija komunikacija. Novotarije i učestalost seksa su, po značaju, dobile manje od pet odsto glasova.

Istraživanje je otkrilo da više od polovine žena ima osećaj da nemaju dovoljno seksa, a tri četvrtine ispitanica izjavilo je da bi rado uživale u seksu tri puta nedeljno.

Većina žena izjavila je da postižu orgazam bar jednom tokom seksa, dok najgori uticaj na njihov seksualni život ima svakodnevni stres, koji je osvojio 39 odsto glasova. Nakon toga je za loš uticaj optužena nesinhronizovanost s partnerom, nedostatak želje ili samopouzdanja, ili nezadovoljstvo sopstvenim izgledom.

Dobra vest je da je gotovo petina žena izjavila da ne postoje nikakve prepreke u njihovom seksualnom životu, piše „Independent.“

Inače, jedno istraživanje sprovedeno ranije ove godine otkrilo je da žene preferiraju seks u toku noći, dok je muškarcima on draži ujutru.

Posavetujte se sa lekarima online u samo 3 klika putem servisa www.eklinika.rs.

eKlinika.rs / ALO!

Podeljeno