Stradalo joj srce: Britoni dnevno pojede i do 20 senki za oči

Podelite:

Ovonedeljna epizoda TLC-ove emisije „My strange addiction“ („Moja čudna zavisnost“) prati Britoni, dvadesetdvogodišnjakinju koja jede šminku od svoje devete godine. Ali sada je ova zavisnost počela ozbiljno da ugrožava njeno zdravlje.

britoni

Ova devojka iz Toleda pojede 15 do 20 senki za oči dnevno, a posebno preferira one svetlije boje – braon, sivu i belu.

Ona je još od devete godine krišom jela majčinu šminku i kaže da joj se sviđa pomisao da je kozmetika ulepšava iznutra.

– Ja žudim za šminkom kao neki za omiljenom čokoladicom. Najviše volim sivu, braon i belu senku, jer one imaju „čistiji“ ukus od tamnih – kaže ona.

BRITONI 2  Britoni kupuje svoju šminku u prodavnicama kozmetike i testira svako pakovanje pre nego što ga kupi.

– Kada uđem u radnju, moram da probam šminku pre nego što je kupim, jer moram da budem sigurna da kupujem pravu. Liznem kad niko ne gleda i, ako mi se ne sviđa, vratim je na policu. Neću da kupujem nešto što ne mogu da pojedem ili stavim na lice – priča ona.

Britoni je dijagnostifikovano oboljenje srca kada je imala 12 godina, a doktori veruju da je problem nastao zbog preterane konzumacije šminke i da može na kraju dovesti i do razvoja raka i drugih zdravstvenih problema.

EMISIJANakon što je svoju zavisnost priznala porodici i vereniku, Britoni je predloženo da potraži pomoć. Arsenik, kadmijum, olovo i nikl česti su sastojci kozmetičkih proizvoda koje je ona jela, a oni bi mogli da je ubiju.

Nakon nekoliko testiranja, rečeno joj je da zbog svoje zavisnosti sebe stavlja pod rizik od raka i još većih problema sa srcem.

Pogledajte najavu emisije…

Podeljeno