Stres je opasan protivnik: Ovako možete da ga pobedite!

Foto-ilustracija: Foter.com / Khya
Podelite:

Stres jepostao  naša svakodnevnica. Nemoguće je izbeći ga u potpunosti, ali ono što možete da uradite jeste da ga smanjite ili lakše podnesete. Predstvaljamo vam nekoliko najlakših način uz pomoć kojih ćete se osloboditi stresa.

Freeimages.com

Freeimages.com

1) DISANJE
Disanje je najlakši i najbrži način oslobadanja od stresa. Neophodno je da naučite pravilno da dišete punim plućima iz stomaka. Samo na ovaj način sve ćelije vašeg tela će dobiti potrebnu količinu kiseonika i samim tim doprineti celokupnom zdravlju našeg tela i duha.

 

2) OČISTITE KUĆU
„Veliko spremanje” vašeg doma povoljno će uticati na stres. Utrošićete dosta energije u raspremanje stvari, čišćenje i brisanje, a nakon završetka osetićete zadovoljstvo.

www.eklinika.rs

www.eklinika.rs

3) JEDITE VOĆE I POVRĆE
Sveže povrće je izvor zdravlja i pomaže u borbi protiv stresa. U svakodnevnu ishranu ubacite i voće kao i prirodne sokove bez šećera. Povećajte unos zelenog povrća, brokolija, krompira, avokada, badema, pistaća, oraha, narandža, klementina, limuna i druog citrusnog voća.

 

4) VITAMINI I MINERALI
Protiv stresa povoljno deluju: vitamin C, vitamin E, vitamini B, magnezijum, folna kiselina. Tokom letnjih dana povećajte unos vitamina i minerala.

Podeljeno