Stvari koje svaka žena treba znati o svojoj vagini

Podelite:

Ako nemate prijateljice s kojima možete razmeniti iskustva, na pravom ste mestu da saznate neke važne stvari o svojoj vagini.

ginekologija

Neke polno prenosive bolesti možete dobiti bez obzira na kondom

To nije ohrabrujuće, ali je razlog zašto spavanje s potpuno nepoznatim muškarcima nije najbolja ideja. Ako koža stidnice dođe u dodir s inficiranom kožom na mošnicama ili dlačicama iznad, još uviek se možete zaraziti.

IMATE DILEMU? PITAJTE SERTIFIKOVANE GINEKOLOGE ONLINE.

Koristite je

To se obično odnosi na žene u menopauzi, ali ‘nekorištena’ vagina može stvoriti krhko tkivo, a čak se i smanjiti, što može seks učiniti težim i bolnim.

Većina žena ne može doživeti orgazam od penetracije

Niste propustili nikakvo posebno iskustvo ako niste doživeli orgazam samo od penetracije. Puno žena nikad nije, ali i dalje ima savršeno zadovoljavajući seksualni život.

Jednostavan savet da pronađete G-tačku

G-tačka je kod svake žene na drugačijem mestu, pa nemojte biti isfrustrirani ako odmah ne možete pronaći svoju. Uglavnom, negde je uz prednji zid vaginalnog kanala. Neke žene mogu je pronaći stavljanjem prsta u poziciju ‘dođi ovde’ i mičući ga gore-dolje dok ne nađu mesto. Naravno, muškarcima se neće uviek posrećiti da je nađu. Ali lijepo je imati smernice.

Vaša vagina ne mora mirisati na ruže

Samo zato što postoje na stotine proizvoda koji pomažu da vaša vagina ostane čista i ‘mirisna’, to ne znači da je to ono što muškarci žele. Ako vam se sviđaju ti proizvodi – OK. Ali nemojte ih koristiti iz vlastite nesigurnosti. Vagina treba mirisati tako kako miriše.

Papa-test može otkriti samo jednu vrstu raka

Onog grlića maternice. Ne može otkriti rak jajnika, materice ili debelog crieva. Ako ste zabrinuti za neke od navedenih, potražite pomoć lekara.

Potreba za lubrikantima je normalna

Puno se žena bori s nedostatkom prirodnih lubrikanata. Nemojte se osećati ‘nastrano’ ako morate potražili pomoć u apoteci. Imate pravo na ugodan seks – iskoristite ga.

Stvar o kojoj niko ne želi razgovarati…

Zvuk koji oponaša ispuštanje vetra koji izlazi iz vagine ili tzv. vaginalni prdac. Ako vam se to dogodi, nemojte misliti da će vaš partner pomisliti da s vama nije nešto u redu. Verojatno je to već imao priliku doživeti. To se događa kad se zrak potiskuje u vaginu tokom odnosa, a projenom položaja izleti van. Ako vam se to dogodi, samo ga ignorišite i nastavite uživati.

Eklinika.rs (Magazin.net.hr)

 

Podeljeno