Stvari koje vam niko neće reći o seksu nakon 35. godine. A svakako vas čekaju

Foto-ilustracija: Foter.com / NeoGAboX
Podelite:

Seks kao seks, ili ga ima ili ga nema, ali svakako se neće bitno promeniti dok ne uđete u menopauzu, zar ne? Pa, ne baš. Zapravo neke stvari počinju da se menjaju već oko 30. godine.

Freeimages.com

Freeimages.com

BEZOBRAZNE TRIDESETE NISU BAŠ ZAGARANTOVANE

Svi smo čuli za onu priču da žene dostižu seksualni vrhunac u tridesetim, kao i da se tada dešavaju najluđe stvari u seksu. To je donekle tačno, ali je takođe individualno i uopšte ne mora da znači da će sve žene imati takvo iskustvo.

www.eklinika.rs

Prema rečima Lee Milhajzer, direktorke Zdravstvene klinike Stanford, nivo testosterone počinje da opada s godinama, a kod nekih žena taj pad počinje da se javlja naglo i to u dvadesetim. A onda ne bi trebalo zanemariti ni stres, koji je priznaćete neminovan factor, pogotovo kada ste nezadovoljno poslom i finansijskom situacijom. A kada stress preuzme kormilo, seksualni život naglo se uspava.

OPET HORMONI
U tridesetim ćete verovatno koristiti istu kontracepciju koju ste koristili i ranije. Što bi značilo da ukoliko koristite pilule za kontracepciju, a čak 28 odsto žena ih koristi, nivo testosterone pre će početi da opada i vaša želja za seksom jednostavno više neće biti ista. Ili ćete češće imati problem sa suvoćom vagine. ne brinite, ovaj problem se lako može rešiti uz pomoć lubrikanta.

Podeljeno