Svaka žena mora da zna: Ove stvari se ne rade tokom menstruacije!

Podelite:

Nikako ne smete da pijete hladnu vodu jer menstrualna krv može ostati na zidovima materice i nakon 5 do 10 godina, što je po nekad uzrok raka

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / marin

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / marin

Menstrualni ciklus se svakog meseca treba ispoštovati. Tada ste malaksale, nemate želju da se krećete niti da budete u društvu. Želite samo da sedite kod kuće, okruženi pregrštom ukusne hrane. I sve je to u redu.

Međutim, postoje aktivnosti koje upražnjavate tokom ciklusa, a nikako ne biste smele:

Nezaštićen seks: Velike su šanse da zatrudnite. Kako biste izbegli mnoge infekcije, najbolje bi bilo da apstinirate od seksa dok vam traje ciklus.

Nikad preskakati obroke: Pokušajte da ne preskačete obroke. Morate imati na umu da se gubi mnogo krvi za to vreme, a hranom ćete povratiti energiju.

Nikakav fizički rad: Ako osetite bol u leđima ili stomaku, izbegavajte fizički posao, jer će se bol u tom slučaju samo povećati.

Jedite brzu hranu: Jedenje brze hrane u dva sata posle ponoći može izgledati kao dobra ideja. Počastite se svim sredstvima, samo nemojte preterati u tome.

Nikako hladna voda: Ne bi trebalo da pijete hladnu vodu, jer navodno menstrualna krv ostaje u zidu materice, inakon 5-10 godine, što može prouzrokovati rak.

Logo-prezentacija-8

 

Izvor: Stil

Podeljeno