Svaki dan uzimajte med i vodu i evo šta ćete osetiti

Freeimages.com
Podelite:

Da bi voda postala još zdravija za vaš organizam, trebalo bi da uz nju uzimate i med! Znamo šta ste sada pomislili!

Posavetujte se sa lekarima online u samo 3 klika putem servisa www.eklinika.rs.

Med je pun šećera i toliko je sladak…Zar je zaista moguće da je zdrav? Ne plašite se, ova namirnica je zaista odlična za vas. Ukoliko svaki dan popijete čašu mlake vode sa kašičicom meda napravićete dobru preventivu i unaprediti svoje zdravlje. Evo šta će se desiti kada ovaj napitak budete pili svaki dan.

Manje ćete imati gasove

Ukoliko ste stalno naduveni i puni ste gasova, topla voda s medom će neutralisati te probleme. Jako brzo ćete se osećati kao da ste lakši nekoliko kilograma. Kupujte domaći med koji je pun enzima i minerala koji će vas štititi od gadnih bakterija. U kombinaciji sa vodom, med deluje kao ispirač organizma. Recite zbogom toksinima i dobar dan detoksikaciji. Ah, da, još jedan trik! Ako dodate limun u napitak, stvar je još bolja jer ćete češće mokriti.

Koža će vam postati čistija

Med je prirodni antioksidans, što znači da pomaže izbacivanje otrova, a zahvaljujući antibakterijskim svojstvima vaša koža će izgledati bolje nego ikad.

Smršaćete

Sada ćete ponovo pomisliti na šećer u medu! Da u medu ima šećera, ali on je potpuno drugačiji od belog, jer je prirodan. Prirodni šećeri pomažu da zadovoljite želju za slatkišima. Ukoliko zamenite sokove koje pijete tokom dana s ovim napitkom, uštedećete dodatnih 64 odsto kalorija.

Bol u grlu će nestati

Med je odličan lek za respiratorne infekcije, pa kada sledeći put budete navukli nazeb, kašalj ili bol u grlu, znate šta treba da uzmete.

Regulisaćete šećer u krvi

Kombinacija fruktoze i glukoze pomaže organizmu da reguliše nivo šećera u krvi, a takođe smanjuje i holesterol. Nije loše!

Posavetujte se sa lekarima online u samo 3 klika putem servisa www.eklinika.rs.

eKlinika.rs / 24sata.rs

Podeljeno