Tableta ne pomaže: Ako osetite ovakav bol, odmah idite kod lekara – možda vam spase život

PITAJ DOKTORA ONLINE: www.eklinika.rs
Podelite:

Ljudi se najčešće fokusiraju na trenutno olakšanje bola, pa uzimaju tablete, umesto da se pobrinu za uzrok bola. Postoji nekoliko vrsta bola koji naprosto ne smete ignorisati, upozorava Healthyfoodteam.

Pregled lekara specijaliste za samo 300 dinara. www.eklinika.rs

Bol u grudima

Doktor Artur Agatston kaže da postoje faktori koji mogu ukazati da nešto nije u redu sa vašim telom, a to su nedostatak daha, bol u prsima, bol u gornjem delu tela koji se nije pre dešavao…

Bol u glavi

Najlčešće je to obična migrena. Ali, ako osetite iznenadan oštar bol, zovite hitnu jer je moguće da ste imali aneurizmu koja je upravo pukla, kaže kardiolog Elsa -Grejs Giardina.

Boli vas zub

Probadajuća bol dolazi od oštećenog zuba i upozorava da on propada i dalje, zbog čega morate odmah da reagujete i odete kod zubara. Tako ćete sprečiti i širenje bakterije u vašim ustima koja može izazvati ozbiljne posledice po zdravlje, pojašnjava zubarka Kimberli Harms.

Bol sa desne strane tela

Ako osećate bol u abdomenu sa desne strane tela popraćen vrtoglavicom i povraćanjem, možda vam se upalilo slepo crevo i treba vam hitna operacija. Ali, kod žena to može značiti i pucanje ciste na jajniku. Ciste najčešće nestaju same, ali ne škodi poseta ginekologu, tvrdi gastroenterolog Lin Čang.

Gas/nadimanje

Ako osećate nadutost i puni ste gasova, a jedete manje nego inače, možda je to znak problema sa jajnicima. Tačnije, Fondacija Gynecologic Cancer tvrdi da su simptomi raka jajnika bolovi u stomaku ili karlici, nadimanje i poremećaji u ishrani.

Bol u leđima sa prstima koji trnu

Ortoped Leta Grifin kaže da je moguće da jedan od vaših diskova može da pritiska živce u kičmi, što dovodi do trajnog oštećenja.

Bolovi u nogama i oticanje

Ako vam otiču zglobovi, obratite se doktoru jer bi situacija mogla biti ozbiljnija nego što ste mislili. Ako vam se stvori ugrušak i dođe do pluća, možete dobiti plućnu emboliju, objašnjava Suzan Stajnbaum.

Pregled lekara specijaliste za samo 300 dinara. www.eklinika.rs

eKlinika.rs / 24sata.rs

Podeljeno