To što žene nose grudnjake najmanje je povezano sa izgledom

Podelite:

Brushalter je komplikovana i često bolna stvar, a nedavno objavljene studije tvrde da grudnjaci zapravo čine više štete nego dobra, pa zbog toga treba razmotrirti zašto žene uopšte nose brushalter? Odgovor na ovo pitanje daju plastični hirurzi, doktor Robert Marfi i doktor Sintija Vagn.

CRVENI

Brushalter je neophodan i ženama sa malim i ženama sa velikim grudima, jer gravitacija čini svoje u oba slučaja.

DA, GRAVITACIJA JE NEPRIJATELJ

Grudi se sastoje od kombinacije žlezda i masti. Što je više žlezda u grudima, one su teže, a što je više masti, izgledaju veće, ali su manje tvrde nego tkivo, pa često nisu tako teške. Kada se težina dojki kombinuje sa gravitacijom, dolazi do opuštanja i nelagodnosti. Tu na delo stupa brushalter.

NOŠENJEM BRUSHALTERA MOŽETE POPRAVITI DRŽANJE I SPREČITI MNOGE PROBLEME SA KIČMOM I LEĐIMA

Žene sa velikim dojkama obično se žale na bol u leđima i kičmi koji se javlja zbog krivljenja. Kada nosite veliki teret u prednjem delu tela, leđa moraju da trpe ako ne nosite nešto što bi tu težinu držalo. Ovo utiče na vaše držanje, pošto se leđa prirodno povijaju pod težinom. Doktorka Vagn zato čvrsto preporučuje nošenje brushaltera, jer će on omogućiti da se kičma zdravo i normalno razvija.

Grudnjak pogrešne veličine može da bude poguban za vaše zdravlje. Zato uvek probajte grudnjak pre nego što ga kupite.

DEVOJKA BRUSHALTERI ODLAŽU OPUŠTANJE GRUDI AKO IH NOSITE REDOVNO

 Naravno, nema načina da se zaustavi zajednički rad gravitacije i opuštanja, ali grudnjakom možete da odložite ovaj proces. Nosite grudnjak redovno, ali nemojte misliti da treba da ga nosite 24 sata dnevno: spavanjem u grudnjaku ništa ne postižete. Gravitacija povlači grudi samo kada ste u uspravnom položaju.

 ČAK I ŽENE SA MALIM GRUDIMA TREBA DA BUDU OPREZNE

 Doktor Vagn  kaže da žene sa malim grudima često odlučuju da ne nose grudnjake, pa zbog toga naglašava da su i ženama sa malim grudima neophodni brushalteri. Ako ne nosite brushalter dok ste mlađe, grudi će vam biti opuštenije kad budete starije. A tada je već kasno.

KLJUČNO JE DA VAM BRUSHALTER ODGOVARA AKO ŽELITE DA IZBEGNETE BOL U VRATU I RAMENIMA

Ako nosite pogrešan broj grudnjaka, to može biti pogubno za vaše zdravlje. Doktor Vagn preporučuje ženama da ne kupuju uvek isti broj grudnjaka samo po navici. Kao što probate farmerke pre kupovine, treba da probate i grudnjak.

Drugi problem je u tipu grudnjaka koji kupujete. Žene žele da nose atraktivne, seksi grudnjake, a oni najčešće ne drže toliko dobro dobro grudi. Tako se može desiti da i uz grudnjak imate probelma sa bolovima u leđima i vratu. Pametno birajte grudnjake.

 Izvor: zena.blic.rs

Podeljeno