Trebao je 6 – godisnji decak da me podseti sta to znaci prijateljstvo. Ovo je neverovatno!

Podelite:

,,Nikad nisam imao kasnije u zivotu ovakvo prijateljstvo, poput onih kad sam imao 12 godina.“ O tom citatu mislim i ja,  i govorim svima vama. Vecina ljudi imaju najbolje i najsladje prijateljstvo onda kada su samo deca. Zak i Vinsent, dva prvaka dokazuju moju tvrdnju.

Zac Gossage nije ni isao u prvi razred kada se razboleo. To je bio Jun kada su njegovi roditelji saznali da boluje od od akutne limfoblastne leukemije. 

zac

Jednom tokom skolovanja, morao je da se podvrgne visim medicinskim procedurama za lecenje. Nije hteo da uzme jedan jedini dan slobodan on je ipak zeleo da se igra sa svojim najboljim drugom Vinsentom…

Kada je Vinsent shvatio da je Zak bolestan poceo je da postavlja pitanja. On je shvatio da su tretmani skupi.

zak 2

Dakle, on je uradio nesto za svog najboljeg prijatelja kojeg voli: On je pokusao da zaradi novac za Zaka tako sto je prodavao marame, i zaradio preko $200.

marame

Ne samo to nego je Zak jedan dan u skolu dosao sa obrijanom glavom. On je rekao da ne zeli da se Zak oseca cudno zbog toga, pa je i on uradio isto to, obrijao glavu.

zak 3

U sustini, Vinsent je pokazao svetu da najbolji prijatelj moze da bude jedan od najvecih isceljenja i najdivnijih stvari u zivotu…

prijatelji]

Kako starimo sve vise gubimo nagon za necim sto je dobrodusno i nesebicno bas kao sto je Vincent Butterfield. Nemojmo zaboraviti da pokusamo da budemo dobri prijatelji onima koje volimo. Želite li imati prijatelje među ljudima, morate za njih nešto učiniti, morate im posvetiti vremena, energije nesebične ljubavi i pažnje.

,,Bez sumnje: nije teško umreti za prijatelja kao što je teško naići na prijatelja koji bi zaslužio da čovek za njega umre! „


Izvor: ksdk.com

Podeljeno