Trik koji snižava visok krvni pritisak

Freeimages.com
Podelite:

Ukoliko vas muči visoki krvni pritisak, svakako morate da promenite navike u ishrani, tako da pre svega smanjite unos soli i masnoća i povećate unos vode. Ali uz već poznate savete koji će sprečiti pojavu “tihog ubice”, pomoći će vam i jedan mirisni začin.

freeimages.com

freeimages.com

Ukoliko ubacite dva grama (ili pola kašičice) cimeta u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visoki pritisak. Štaviše, nekoliko studija je potvrdilo kako gornji i donji pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisni začin – cimet.

“Svakako bih preporučio da se cimet doda u svakodnevnu ishranu, ali neće vam samo to pomoći u smanjivanju krvnog pritiska. Ishrana uopšteno treba da bude prilagođena zdravstvenom stanju organizma. Vežbanje je takođe nužno, jer aktivnost nijedan začin sigurno ne može da zameni”, kaže autor knjige “The Sooperfoods Rr Diet” Vendi Brazilijan.

Osim u kolačima, cimet možete jesti i za doručak, njime možete da posipate kafu ili jogurt sa žitaricama. Isto tako iseckano voće, poput jabuke ili kruške, možete oplemeniti ovim mirisnim smeđim prahom.

pitaj

Izvor: zadovoljna.hr

Podeljeno