U svaki obrok ubacite supernamirnicu

Podelite:

Supernamirnicama se smatraju one koje sadrže važne hranljive sastojke i antioksidanse koje su našem telu neophodni u borbi protiv infekcija. Prisutnost tih antioksidansa i hranjljivih materija pomaže telu da se bori protiv toksina i štetnih sastojaka koji mogu ugroziti imuni sistem i naše celokupno zdravlje.

masline

Supernamirnice su ukusne i hranjljive grupe namirnica, uključujući i hranu bogatu omega 3 masnim kiselinama, kao što su:
Losos, tuna, avokado, orasi, bademi, maslinovo ulje, laneno seme.

Od voća i povrća svakako se preporučuju:
borovnice, maline, spanać, patlidžan, paradajz, šargarepa, slatki krompir, jabuke, narandže, bundeva.

Zdrave i niskokalorične, ove će vam namirnice pomoći da se rešite štetnih materija iz organizma.

Izbegavajte jednostavne ugljene hidrate, beli šećer i brašno i svu prženu hranu

Beli hleb, u kojem verojatno uživate od detinjstva, nije nimalo dobar za zdravlje. Isto tako, obrok od belog pirinča ili testenine jednako je loš za vaše zdravlje kao i krofne, kolači, keks… Mnogi ljudi ne razumeju koliko su štetni proizvodi od belog brašna ili šećera. Njihova konzumacija rezultira velikom količinom toksina u telu, a to nikako ne želite. Naravno da ste zadovoljni dok ih jedete, ali vaše telo trpi i ne voli vas dok se vi punog stomaka odmarate nakon ručka ili večere.

Detoks namirnica sedmice: Maslinovo ulje
Maslinovo ulje pomešano sa voćnim sokom pomaže jetri da izbaci kamen iz žuči. Međutim, osim toga, maslinovo bi ulje trebalo da preuzme glavnu ulogu u vašoj kuhinji ako želite da obavite uspešnu detoksikaciju tela. Zbog svojih zdravih svojstava mnogo je bolji izbor od drugih masnoća. Jedino na šta morate da pripazite jeste da ne kuvate s njim na vrlo visokim temperaturama.

IZVOR: PUNKUFER.HR

Podeljeno