Ubitačna privlačnost: Muška osobina koja će oboriti svaku ženu s nogu

Printskrin: Youtube/Kim Anam
Podelite:

Kada je u pitanju veza i ljubavni odnos, muškarci i žene imaju slične ili iste želje. Ali, kada govorimo o privlačnosti, postoji jedna muška osobina kojoj ne može da odoli gotovo nijedna žena!

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Evolutionary Psychology objasnilo je neke od večnih dilema kada je reč o muško-ženskoj privlačnosti.

Prvi deo testiranja obavljen je na 50 mladih osoba koje je trebalo da posmatraju profile (fotografije i kratke video snimke) 100 nepoznatih osoba, pa da na osnovu toga odluče koje osobe su im najprivlačnije.

Rezultati su dali vrlo jasne odgovore – duhovite osobe koje su se najviše smejale, privukle su najviše pažnje.

“Kada muškarac pokušava da bude duhovit, a žena na njegove pokušaje reaguje iskrenim smehom, velika je verovatnoća da će ona hteti da ga bolje upozna”, otkrivaju naučnici.

Drugi deo istraživanja uključivao je 200 muškaraca i žena, slobodnih osoba u dobi od 20 do 30 godina. Svaka od ispitanica trebalo je da provede 10 minuta sa svakim od muškaraca iz testiranja, a nakon toga da odluči koji od njih joj je najsimpatičniji i koje osobine su joj se najviše svidele.

Iako su odgovori bili vrlo različiti, stručnjaci su zaključili da su muškarci sa smislom za humor, kod žena dobili najpozitivnije kritike. Isto tako, istraživanje nije povezalo duhovitost i inteligenciju.

Iako u ovoj priči faktor kakav je fizička privlačnost i te kako igra ulogu, zaključak istraživanja zapravo je bio vrlo jednostavan – ako se ljudi lepo i zajedno smeju, velika je verovatnoća da će se odnos razviti u nešto više.

 

lepotaizdravlje.rs

Podeljeno