Uklonite zubni kamenac prirodnim preparatima

Freeimages.com / by gökçe özaslan
Podelite:

Naslage od kamenca ne samo da izgledaju ružno, već mogu i da izazovu velike probleme.

Freeimages.com / by gökçe özaslan

Freeimages.com / by gökçe özaslan

Zubni kamenac je tvrda naslaga nastala mineralizacijom plaka koja se s vremenom taloži. Ukoliko spadate u grupu ljudi, koji na sam spomen stomatologa kreću da se tresu od straha, onda su prirodna rešenja za uklanjanje kamenca idealna za vas:

Recept 1

Sastojci:

– 30 grama orahove ljuske i malo vode

Primena:

Potrebno je staviti ljuske oraha u lonac, dodati vodu i kuvati do 15 minuta. Umočite četkicu za zube u dobijenu smesu i perite njome zube pet minuta. Ponovite ovu proceduru u jutarnjim, popodnevnim i večernjim satima.

Recept 2

Sastojci:

– 4 kašičice semenki suncokreta
– 4 kašičice cveta lipe
– 1 litar vode

Primena:

Stavite sastojke u posudu, prelijte vodom i kuvajte na laganoj vatri pola sata. Perite zube ovom mešavinom nakon svakog jela.

Recept 3

Sastojci:

– Jabukovo sirće

Primena:

Jabukovo sirće se takođe može koristiti za uklanjanje kamenca, ali samo jednom nedeljno. Stavite malo jabukovog sirćeta u usta, mućkajte i trljajte zube četkicom. Ispljunite, pa temeljno isperite usta vodom da se ne bi oštetila zubna gleđ.

Recept 4

Sastojci:

– 3 kašičice gorkog pelina

– 4 dl vina

Primena:

Uzmite tri kašičice lišća gorskog pelina pa prelijte sa četiri decilitra provrelog vina. Ostavite da se ohladi i odstoji poklopljeno dva sata. Zatim procedite i perite zube tom tečnošću više puta na dan.

Recept 5

Sastojci:

– soda bikarbona

Primena:

Soda bikarbona vam takođe može pomoći da otklonite zubni kamenac. Stavite malo sode bikarbone na navlaženu četkicu i njome očistite kamenac. U sodu bikarbonu možete dodati i malo soli, pa protrljajti zube.

Ako imate bilo kakvih pitanja konsultujte se sa Stomatologom online na sajtu www.eklinika.rs. Kliknite ovde.

eKlinika.rs / ALO!

Podeljeno