Ultimativni vodič za analni seks

Podelite:

Možda ste uvek želeli probati, ali preopterećeni ste da spomenete partneru tu temu. Ili vam je analni seks deo ljubavnog menija, a tražite savete kako ga poboljšati. Ili vas tek zanima kako analni seks stvarno izgleda. Ovde vam nudimo sve odgovore.

 

devojka

Stručnjak za seks i autori knjige ‘Hot sex tips, trick and licks’, Jessica O’Reilley, i Jane Greer, seksualna i bračna terapeutkinja i autor knjige ‘What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship’, odgovorile su na sva vaša analna pitanja o seksu.

PITANJA NA KOJA STE ODUVEK ŽELELI ZNATI ODGOVORE

Zar nije to malo… odvratno?
„Najveća zabluda u vezi analnog seksa jest da je on prljav i odbojan, da boli“, kaže Greer. Za neke ljude to može biti istinito, ali on može biti i ekstremno erotičan i uzbuđujuć. „Ako ste ga spremni probati, možete otkriti da je neočekivano zabavan i da će vam začiniti seksualni život“, dodaje Greer.

Nego, stvarno, boli li?
Istraživanja su pokazala da je bol uobičajena, pogotovo na početku, ali ne mora tako biti, a postoje i načini kako ga učiniti zadovoljavajućim, a ne bolnim. „S adekvatnim opuštanjem i postizanjem uzbuđenja, oba partnera bi trebala uživati“, tvrdi O’Reilly. Ako vas boli ili vam je problematičan početak penetracije, stanite i produžite predigru dok ne budete spremni.

PITAJTE GINEKOLOGA ONLINE

Kako početi?
„Najvažnija stvar je da se osećate udobno. Ako treba, ide se pre toga dobro oprati“, ističe Greer. Nakon toga trebate polako nastaviti, objašnjava ona: „Možete početi s umetanjem prsta na početku, zatim korišćenjem lubrikanata ili vazelina, kako bi se navikli na pritisak u rektumu i opustili ga. Posvetite se i drugim erogenim zonama – grudima, vratu, kako bi se uzbudili dok ste stimulirani analno.“

Je li nužna penetracija?
Nije! Možete se zabavljati u području guze čak i ako niste još spremni ići do kraja. Pre nego dođe do penetracije, O’Reilly preporučuje igranje oko ‘rupice’ kako biste opuštenije prihvatili zadovoljstvo koje dolazi iz tog područja.

SAVETI ZA ANALNE POČETNIKE

Pokušajte se sami poigrati
„Vaša dva mišića sfinktera nisu tu samo za analno zdravlje nego i za užitak“, kaže O’Reilly. „Ove prstenaste strukture kontrolišu sve što ulazi i izlazi iz vaše guze, pa trebate biti upoznati s njihovim funkcionisanjem i naučiti kako ih kontrolisati. Kad ste pod tušem ili se dodirujete, pokušajte polako i nežno gurnuti podmazani prst unutra, kako bi se mišići zgrčili i opustili.“ Ovo će vas opustiti i pomoći vam da otkrijete šta vam najbolje paše tamo iza.

Dišite duboko
„Zadržavanje daha utiče na opuštanje mišića, što je bitan sastojak analnog seksa“, kaže O’Reilly. „Dok duboko dišete vaš unutrašnji mišić sfinktera će se dovoljno opustiti da prihvati penetraciju.“ Mogli biste se osećati kao da ste na vežbama za trudnice, ali vežbajte disanje tokom samostalnog vežbanja, kako biste bili spremni jednom kad u igru uključite i partnera.

Koristitite lubrikante
„Većina ljudi za analni seks preferira lubrikante na bazi silikona“, ističe O’Reilly. Nego bez obzira na to šta odabarete, verovatno ćete želeti odabrati nešto kako bi celo iskustvo bilo više zadovoljavajuće. O’Reilly tvrdi da bez lubrikanta nema reči o analnom seksu.

SAVETI ZA PROFESIONALCE

Probajte i oralno
„Ako već neko vrijeme praktikujete analni seks i želite ga poboljšati, pokušajte s oralnim seksom analnog područija. To bi mogao biti uzdbuljiv način predigre. A ako osjećaj postane neugodan, prestanite sve dok se mišići ne opuste dovoljno da možete nastaviti“, savjetuje Greer.

Udvostručite zadovoljstvo
„Ako imate rodnicu i klitoris, iskoristite ih!“ kaže O’Reilly. Ona savetuje da u vaginu takođe umetnete neku igračku za seks kako biste dobili pritisak s obe strane. Naime neke žene tvrde da pritiskom donjeg stražnjeg dela zide vagine, koji se stiskae dvostrukom penetracijom, mogu doživeti neverovatne orgazme.

Isprobajte pozu ‘plesa u krilu’
O’Reilly objašnjava to ovako: „Partner koji vrši penetraciju sjedne na sto, a partnerka stane/nagne se u polučučnju iznad njega kao da će mu zaplesati u krilu. Ne samo da će ovo muškarcu pružiti seksi pogled, nego će i partnerki omogućiti potpunu kontrolu“

Upotrebite igračke
Ako stvarno želite pojačati senzaciju, O’Reilly predlaže da se poigrate s igračkama za odrasle, kao što je vibrirajući prsten za penis.

Bez obzira na sve… uvek igrajte na sigurno
„Anus je izrazito osjetljiv i može puknuti i inficirati se. Zato pazite da praktikujete siguran seks s lubrikantom i prezervativom. Uz to, izuzetno je bitno da ne mešate otvore, tj. da ništa (penis, igračku), ne gurate iz guze u vaginu“, napominje O’Reilly.

POTREBAN VAM JE STRUČAN SAVET LEKARA?

Poslednja stvar
Ako vas analni seks nimalo ne zanima, i to je potpuno u redu. Ne morate učiniti ništa što ne želite, a pogotovo se nemojte osećati primoranima na to. Uostalom, ko zna, samo zato što vas nešto ne zanima danas, ne mora značiti da vas neće intrigirati za nekoliko meseci ili godina. Seksualni život se ionako menja s godinama i to je savršeno normalno.

Eklinika.rs
(Magazin.hr / womenshealthmag.com)
Podeljeno