Uništićete zdravlje vagine: Situacije u kojima nikako ne smete da nosite tange!

Podelite:

Zbog tankog komada tkanine koji prolazi kroz međunožje, postoji rizik da će se isti kod kretanja pomerati između rektuma i vagine, tako povećavajući rizik od bakterijskih infekcija i sličnih komplikacija

Seksi-guze-15-620x350

Da, niko ne voli ivice od gaćica na uskim farmerkama ili novoj haljini koja je napokon dočekala svoj trenutak, ali to ne znači da su tange idealan izbor za sve prilike – tako bar tvrdi Džil Rabin, doktorka i profesorka ginekologije iz Njujorka.

Zbog tankog komada tkanine koji prolazi kroz međunožje, postoji rizik da će se isti kod kretanja pomerati između rektuma i vagine, tako povećavajući rizik od bakterijskih infekcija i sličnih komplikacija.

Kako bismo izbegli taj problem, trebalo bi da nosimo tange veličine koja nam savršeno pristaje – ukoliko su veće ili premale, taj problem će da se događa s gotovo svim modelima. Zato je u nekim situacijama možda ipak bolje da se odlučite za gaćice koje će da pokriju malo više.

1. Ne nosite pamučni donji veš

Veštačke tkanine poput najlona upijaju i zadržavaju vlagu. Pamuk omogućava slobodnu cirkulaciju vazduha u području genitalija, pomažući koži da diše i zadržava prirodnu vlažnost koja štiti od mogućih vaginalnih infekcija.

2. Ceo dan u odeći za vežbanje

Uska odeća poput helanki takođe može da stoji na putu u slobodnom prodoru vazduha. S druge strane, vlažna, široka odeća mogla bi da bude još gora. Vlaga će s lakoćom da podstakne rast bakterija oko vagine. Kako biste izbegli dodatne komplikacije, sa sobom ponesite čistu presvlaku, a odeću u kojoj ste vežbali operite nakon svakog treninga.

Podeljeno