Uputstvo za rukovanje penisom!

Foto-ilustracija: Enrique_L. / Foter.com
Podelite:

Svaki muškarac misli da zna šta treba da radi sa svojim polnim organom, ali nije tako. Da bi vaš penis bio funkcionalan i u kasnijem periodu života, već sada treba o njemu povesti računa

Foto-ilustracija: Enrique_L. / Foter.com

Foto-ilustracija: Enrique_L. / Foter.com

Da biste vodili što bolju brigu o vašem zdravlju, potrebno je i da održavate svoj penis u formi. Da, dobro ste pročitali. Za što bolje zdravlje, i zdrav seksualni život, morate malo i da se potrudite.

Da li odmah zaspite nakon seksa ili masturbacije?

Mnogi muškarci odu u carstvo snova odmah nakon seksa. Stručnjaci tvrde da je to dobro za penis. Sad konačno imate i pokriće kad se partnerka bude bunila zbog toga što se nakon seksa odmah prepustite snovima. Penisu je potreban san i odmor što je više moguće. Svake noći dok muškarac spava, penis je budan. Muškarci u snu imaju između tri i pet erekcija. To se događa zato da se penis napuni krvlju i kiseonikom. Teoretski, što više noćnih erekcija imate, to će vaše erektilno tkivo biti fleksibilnije. A to može pomoći da održavate erekciju jačom tokom starenja.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock

Rešite se cigareta

Prestanite da pušite pre nego što vaš penis zakaže. Poznato je da pušenje izaziva impotenciju, a neka istraživanja sugerišu i da pušenje utiče na veličinu erekcije. Jedna studija je pokazala da su penisi pušača znatno manji od penisa nepušača. Osim što pušenje oštećuje krvne sudove, može uzrokovati štetu samom tkivu penisa koje postaje manje elastično i to sprečava istezanje.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Grant Cochrane

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Grant Cochrane

Prestanite da gurate penis u tvrde predmete

A to uključuje i njenu karličnu kost. Tarabu da ne pominjemo, šta god da piše na njoj. Samo jedan pogrešan potez je dovoljan za oštećenje erektilne komore. Ako dođe do povrede, može da se desi i da bude potrebna operacija u roku od 24 sata kako bi se zaustavilo unutrašnje krvarenje i sprečio rizik od trajnog oštećenja. Prema nekim podacima više od trećine muškaraca koji imaju problema sa potencijom imaju istoriju povreda penisa. Kako biste se što bolje zaštitili, budite na oprezu kad je partnerka na vama, ta poza najverovatnije može uzrokovati štetu.

Šetajte, što više

Bez obzira na nedjeljni ručak, mamurluk ili loše raspoloženje – šetajte. Jedno istraživanje je pokazalo da muškarci koji šetaju svaki dan barem sat vremena imaju manje problema s erekcijom od muškaraca koji uglavnom sede i slabo se kreću. Dvadeset minuta trčanja ili 30 minuta treninga s tegovima takođe se računa.

Ostavite ljubavnicu

Muškarcima koji započnu ljubavnu aferu je zajedničko da prestanu da dobijaju erekcije. To je toliko često da lekari koji leče erektilne disfunkcije, svoje pacijente prvo pitaju imaju li ljubavnicu. Ovo se uglavnom dešava zbog griže savesti. Krivica se može pretvoriti u moru, a to je uzrok zašto erekcija izostaje.

Vodite računa o zdravlju

Održavanje nivoa šećera u krvi pod kontrolom ne samo da će vas održavati zdravima – osim manastira, dijabetes je najbrži put do celibata. Više od 50 odsto muškaraca s dijabetesom su impotentni. Osim toga, dijabetes ubrzava proces arterijskih bolesti, što sobom nosi još više zdravstvenih problema i još više problema s erekcijom.

(eKlinika.rs/Telegraf.rs)

Podeljeno