(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Pogledajte kako KOKAIN uništava SRCE narkomana!

Printskrin: YouTube/jokamedia
Podelite:

Kad budete pogledali ove snimke – na kojima se vide nenormalne kontrakcije srca, uvećanog i deformisanog zbog dugogodišnje upotrebe kokaina – nikad vam na pamet neće pasti da probate ovu drogu!

Printskrin: YouTube/jokamedia

Printskrin: YouTube/jokamedia

Ovaj uznemirujući video prikazuje kako kuca srce, izvađeno iz tela pacijenta koji je bio dugogodišnji zavisnik od kokaina.

Srce je tri puta veće od normalnog i nakon što je izvađeno iz tela, kucalo je još čitavih 25 minuta, što je nemoguće za normalnu srčanu pumpu koja bi se održavala tek oko 60 sekundi.

Pacijent je konzumirao kokain 15 godina i za to vreme srce mu je oštećeno do te mere da je potpuno deformisano.

Da ne bude zabune, pumpa pulsira potpuno neravnomerno i takvo kakvo je ne bi moglo da osobu održi u životu. Srce je bilo izvađeno jer je pacijentu bila neophodna transplantacija i sigurno su u njega bili ubrizgani stimulansi, kako bi nastavilo da pumpa i održava organizam u životu – kaže dr Klaus Vit, kardiolog iz Lidsa.

Foto-ilustracija: Foter/JLM Photography.

Foto-ilustracija: Foter/JLM Photography.

To srce ne kuca. To ne može tako da se nazove, jer to nisu normalne kontrakcije. Kokain čini suprotno od svakog leka koji prepisujem pacijentima za tretiranje bolesti srca. On ubrzava rad srca, čini krv lepljivom, menja hormonsku sliku organizma i vodi ka infarktu, moždanom udaru i propadanju srca – zaključuje dr Vit.

Konzumiranje kokaina ima efekat sličan injekciji adrenalina. Osećate se uzbuđeno, kao da ste na krovu sveta, ali taj osećaj ne vredi rizika od oštećenja srca do čega sve to vodi.

Istina je da neki ljudi mogu dugo da ga konzumiraju i da nemaju pomenute probleme, ali istina je i to da je moguće da kokain uzmete samo jednom i da to ima katastrofalne posledice.

(eKlinika.rs / Telegraf.rs / DailyMail)

Podeljeno