Večita dilema: Da li muškarci više vole punije devojke ili mršavice?

Podelite:

Žene sa oblinama oduvek su smatrane privlačnijim suprotnom polu, ali najnovija studija je pokazala da muškarci smatraju mršavije žene atraktivnijim jer ih njihovo telo asocira na mladost, plodnost i manji rizik od bolesti.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/stockimages

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/stockimages

Ova studija pokazala je da „evolutivna sposobnost“ određuje ono što muškarci smatraju ili ne smatraju privlačnim.

Ovo je potpuno kontradiktorno ranijim teorijama koje kažu da muškarce privlače tipovi tela sa više masnih naslaga, jer kao takva mogu lakše da prežive glad.

Profesor koji je bio na čelu ovih istraživanja, rekao je da je „evolutivna sposobnost“ proistekla iz dve stvari: želje za preživljavanjem i mogućnosti za razmnožavanjem.

Logo-prezentacija-8

Ono što su se trudili da ispitaju je da li se, kada pogledamo neku ženu i pomislimo da  je fizički privlačna, zaista baziramo na jakim evolutivnim uverenjima o njenom potencijalu za budući opstanak i sposobnost reprodukcije.

Tim stručnjaka napravio je matematički model koji je kombinovao vezu između nivoa gojaznosti, očekivanog životnog veka i plodnosti.

Ovaj model predvideo je da će muškarci smatrati fizički privlačnijim žene sa BMI-jem (indeksom telesne težine) između 24 i 24,8. To je sličan oblik tela onome koji je imala Kim Kardašijan pre trudnoće.

Podeljeno