ZA POČETNICE: Kako da sama sebe dovedeš do najluđeg orgazma

Foto-ilustracija: VictoriasSecret.com
Podelite:

Samozadovoljavanje je i dalje pomalo tabu tema, iako se stručnjaci slažu da ovo može da bude odličan način za ženu da istraži svoju seksualnost i shvati šta joj se tačno dopada. Ako niste vešte u ovom vidu uživanja (a to je prava šteta) dajemo vam najbolje savete kako da uživate na najbolji način. Za početak, zaboravite na vibratore i druge sprave, i poslužite se s onim što imate kod kuće.

Foto-ilustracija: Foter.com / kirikiri

Foto-ilustracija: Foter.com / kirikiri

– Mlade devojke često ne znaju šta im se tačno dopada, pa se često vode onim što vide u filmovima. Istina je da svaka žena ima drugačije telo i da svakoj nešto drugo prija, a vaš partner to ne može da zna ako mu vi ne pokažete. Naravno da je komunikacija među partnerima najbitnija, ali ne možete da komuniciorate ako ne znate šta vam odgovara. Nije sramota ispitati sopstveno telo – ističe seksolog dr Sava Bojović.

Ako ste novajlija po pitanju samozadovoljavanja, stručnjaci savetuju da izbegavate viratore i drugu tešku skalameriju – i da se držite svojih deset prstiju. Bukvalno.

Evo nekoliko saveta za prvi samostalni orgazam.

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na www.eklinika.rs

Zadržite se malo duže pod tušem

Kada je oduvek bila idealno mesto za ovakve stvari. Što zbog toga što ste već goli, što zbog činjenice da tuš može da bude idealno oruđe za dolazak do orgazmičnog cilja, tek tuš-kabina je decenijama glavno mesto za samozadovoljavanje (i za žene i za muškarce).

Ne bojte se da same sebe dodirujete – ovo je jedini način da u potpunosti shvatite svoje telo. Pustite maštu na volju i ubrzo ćete i same shvatiti da tuš ima više od jedne funkcije.

Opustite se

– Najčešći razlog zbog kog žene ne mogu da dođu d vrhunca jeste činjenica da ne mogu da se opuste – ističe seksolog.

Iako ovo najčešće važi za seks sa muškarcem, zbog fame koja se neretko diže oko samozadovoljavanja i zbog osećaja da je to nešto što ne treba da radite – devojke često ne mogu da se opuste ni kada su same. Zato je prvi korak da naučite kako da opustite mozak (i druge delove tela) zaboravite na sve probleme koje imate i razmišljajte o lepim stvarima.

Ne zaboravite na jastuke

Nema potrebe da vam objašnjavamo kako ovo funkcioniše, zar ne? Međutim, bitno je da shvatite jednu stvar – da iskoristimo reči Majli Sajrus – sve što je legalno i što vam prija, dozvoljeno je.

Volite sebe

Predigra nije samo za seks sa muškarcem! Naučite kako da volite svoje telo i kako u njemu da uživate – od početka do kraja. Za razliku od muškaraca, žene ne mogu to da obave za minutm, zato je jako bitno da u svakom trenutku maksimalno uživate.

Istražite svoje telo – ali ne samo intimne delove. Tako ćete otkriti koje su vaše erogene zone.

KLI-TO-RIS

Sveta reč masturbacije. Većini žena je mnogo lakše da dođu do orgazma klitorisno nego vaginalno, pa zato za početak nema potrebe da to uopšte pokušavate. Koncetrišite se na klitoris (koji se nalazi na samom početku vagine, na mestu gde se spajaju usnice) i istražite kakvi vam pokreti najviše prijaju. Neke žene čak kažu da im više prija stimulacija dela iznad klitorisa, pa pokušajte sve opcije.

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na www.eklinika.rs

eKlinika.rs / Izvor: 24sata

Podeljeno