Za život bez duvanskog dima: Cigarete vas poružnuju, goje, dobijate malje…

Podelite:

U pokušaju da ljude odbiju od duvana, finski lekari pokrenuli su interaktivni sajt koji ukazuje na opasnosti od pušenja. Toobaco je nastao u saradnji sa Finskim društvom za borbu protiv kancera.

Pušači, takođe, imaju dvostruko veći rizik od začepljenja krvnih sudova i slabijeg seksualnog života.

 duvanski dim

Pušenje izaziva brojne probleme – od pega na licu i povećanog rizika od čira na želucu do čitavog dijapazona bolesti koje se odražavaju i na izgled pušača. Dokazano je da zene pusaca imaju više dlaka na licu i rukama, a kako to izgleda, možete proveriti ako na sajtu selektujete žensko telo, a zatim pretražite deo po deo.

Naučnicu kažu i da pušači češće imaju bubuljice, jer pušenje slabi cirkulaciju, zbog čega se povećava rizik od infekcije. Koža izgleda nezdravo, jer hemikalije iz duvanskog dima čine da elastična vlakna kože lakše pucaju. Nepušači imaju pet puta manje bora u poređenju sa pušačima koji su pušili kutiju dnevno tokom 25 godina.
bodi 2

Pojačan rast dlaka kod žena izazvan je jačim lučenjem muškog hormona testosterona izazvanog pusenjem. Tako je i Medicinski fakultet u Viskonsinu otkrio da žene koje puše kutiju cigareta dnevno ili više, imaju više dlaka na licu i ulaze u ranu menopauzu. Kod pušača se takođe gomila salo oko struka.

Izvor: Zena Blic/Zdravlje.net

Podeljeno