Zašto su tange fatalne po zdravlje?

Podelite:

Možda su čudotvorne kada je skrivanje linija na pripijenoj odeći u pitanju, ali tange su realna opasnost po vaše zdravlje- često žuljaju, ne „legnu“ tamo gde treba, a i higijenski njihovo nošenje nije opravdano.

Tange izbegavajte posebno tokom ciklusa. Ako volite da nosite ovaj model veša, birajte pamučno tkanje, redovno ga perite na visokim temperaturama i održavajte intimnu higijenu.

zasto-su-tange-fatalne-po-zdravlje-416150-velikaTanga model vesa nije nužno loš izbor, tvrdi dr Džil Rabin, profesor ginekologije i ženskog zdravlja sa Univerziteta „Albert Ajnštajn“.

– Sve zavisi od vaše sklonosti ka infekcijama. Zdravom organizmu ništa ne smeta, ali ako imate predispozicije ka urinarnim i ginekološkim problemima onda izbegavajte tanga gaćice- kaže dr Rabin.

Takođe, važno je i koji model i od kog materijala izaberete. Seksi veš je najčešće napravljen od lošeg kvaliteta tekstila, koji ne „diše“. Važno je gaćice budu kompletno od pamuka: ako su samo deo među nogama od pamuka, a ostali delovi od sintetike oni će „zagušiti“ veš, praviće se vlaga i idealna sredina za razne infekcije.

Vulva je bez obzira šta mislite o tome izložena uticaju onoga šta nosite na sebi i zato birajte pažljivo veš.

Uz sve ove mane, ključna je ta što traka koja razdvaja zadnjicu veoma lako prenosi bakterije s jednog mesta na drugo.

1_TANGE

– Ako imate u malim količinama Ešerihiju koli u crevima trag će sigurno ostati na zadnjem delu veša i lako preći i napred, jer se materijal stalno pomera. Tako bakterija može iz creva da pređe u vaginu – objašnjava dr Rabin.

Na ovaj način upadate u „začarani krug tangi“ i lečenje može biti dugotrajno.

Takođe česte su iritacije zbog tankih traka koje spajaju delove gaćica, a dr Rabin upozorava da ako imate problema sa hemoroidima svakako n oste ili slip ili ženske bokserice, jer će vam tange sigurno pogorsati zdrastveno.

Izvor: Zena Blic/Zdravlje.net

Podeljeno