Zašto žene najgore izgledaju sredom u 15.30 časova

Podelite:

Stres na poslu i noćni izlasci vikendom dovode do toga da većina žena sredom izgleda najgore. Nova studija je pokazala da žene izgledaju najstarije i najumornije upravo sredom u 15, 30 časova. Baš tog dana kod žena je nivo energije visok, sustižu ih efekti burnog vikenda, a stres na poslu je na vrhuncu.

zena

Istraživanja pokazuju da jedna od deset žena smatra sredu najstresnijim danom u nedelji. Ali, ubrzo stiže četvrtak, dana za koji je većina žena izjavila da je idealan za seks. Posle vođenja ljubavi žene se, kako kažu, podmlade i dobiju mladalački sjaj u očima, što objašnjava “srećni petak”, za koji 60 procenata žena kažu da im je najsrećniji dan u nedelji.

 

Ista studija je pokazala da četvrtina žena oseća stres nekoliko puta nedeljno, dok jedan od pet žena sredom mora da radi i za vreme pauze za ručak.

 

Studija St Tropez brenda za proučavanje kože ukazala je na to da dve trećine žena dožive pad energije sredinom popodneva svake srede i da zbog toga posežu za slatkim užinama kako bi se oraspoložile.

 

Nikola Jos, eksper St.Tropez kaže: “Fascinantno je da baš u 15,30 sati svake srede većina žena izgleda starije od svojih godina. Međutim, seks ima veliki uticaj na to kako se žena oseća. Zdrav seksualni život učiniće da žene dobro izgledaju i da se osećaju sveže i samouvereno”.

 

Jos kaže i to da je obrada toksina iz alkohola koje žene unose tokom noćnih izlazaka vikendom može trajati i nekoliko dana, pa je telo dugo pod pritiskom.

 

“ Može potrajati da se pokažu efekti alkohola, što se najčešće dogodi baš u sredu popodne. Takođe većina žena posle burnog vikenda loše spava ponedeljkom. Upravo taj nedostatak sna se najviše odrazi na kožu ”.

 

Dalja istraživanja su pokazala da prosečna britanska žena spava šest sati i 43 minuta. Jos napominje da je sedam do osam sati sna obavezno kako bi koža izgledala sveže.

Izvor: zena.blic.rs

 

Podeljeno